Το Αετόπουλο γράφει για το αγωνιστικό προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ΑΕΚ! Τι τον κάνει να ξεχωρίζει και ποια τα αδύναμα σημεία του; Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Νταντσένκο είναι ένας πολύ επιθετικός Full Back ικανότατος  στο 1 εναντίον 1. Με τα προσόντα του επιθετικά μπορεί να δημιουργήσει υπεραριθμία στη πλευρά αλλά και να απειλήσει και ο ίδιος. Μπορεί να συνεισφέρει πάρα πολύ στη κατοχή της μπάλας και έχει πολύ καλές κούρσες στη πτέρυγα. Αξίζει να σημειωθεί πως στη Ρωσική Λίγκα έχει 5 ασίστ, ενώ σε ένα πιο αμυντικό σύστημα σαν αυτό του Μανόλο Χιμένεθ, μπορεί να εξυπηρετήσει και τον ρόλο του δεξιού χαφ όπως έκανε ο Γκάλο, αν και κάτι τέτοιο με τη παρουσία του Γκαρσία δύσκολα θα χρειαστεί να συμβεί. Οι ανθρώποι της ομάδας πιστεύουν πάρα πολύ σε μια εξαιρετική συνεργασία με το Γκαρσία μεσοεπιθετικά, αφού πλέον θα υπάρχει ένας μπακ που όταν κλείνουν οι χώροι για τον Γκαρσία, θα μπορεί να δημιουργήσει και αυτός προβλήματα στη πτέρυγα και γενικά ο Νταντσένκο θα μπορέσει να απελευθερώσει τον εξτρέμ από το Τρινινάντ ακόμα περισσότερο.
Από την άλλη στον αμυντικό τομέα δε φημίζεται για τις επιδόσεις του. Τα αντίπαλα εξτρέμ ενδέχεται να του δημιουργήσουν ορισμένα προβλήματα, στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο όμως υπάρχει η πεποίθηση πως ο παίκτης θα μπει στα καλούπια του Μανόλο Χιμένεθ. Ειδικά με έναν εξτρέμ όπως ο Γκαρσία που μπορεί να βοηθήσει αμυντικά, αλλά και με την συνολικά καλή αμυντική λειτουργία από την επιστροφή του Χιμένεθ, εικάζεται πως  σταδιακά το πρόβλημα θα λυθεί.