Όπως κάθε ΠΑΕ λόγω κοροναϊού πέρασε δύσκολα. Ετσι και η ΑΕΚ. Ωστόσο, ακόμα και τώρα, με τον κοροναϊό να έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα παντού και σε όλα τα επίπεδα, η ΑΕΚ προχωράει σε εξαιρετικό επίπεδο τα οικονομικά θέματα και αντέχει… Αντέχει μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που της επιτρέπει να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία. Ο Μελισσανίδης στον λόγο του στάθηκε φυσικά στον μοναδικό επίτευγμα της ΑΕΚ να χτίζει γήπεδο, προπονητικό και να συντηρεί το ποδοσφαιρικό τμήμα χωρίς να χρωστάει ούτε… σεντ και χωρίς να πάρει ούτε ένα δάνειο.

Για τα οικονομικά δεδομένα και τον οργανισμό ΑΕΚ: Βάλαμε πολλά χρήματα και κάναμε τη χειρότερη χρόνια. Ήμασταν συνεχώς σε χωματόδρομο. Ξοδέψαμε 35 εκατομμύρια χωρίς έσοδα από εισιτηρια για τους τελευταίους 15 μήνες. Από τότε που άρχισε η πανδημία μέχρι σήμερα. Μας έλειπαν εισιτήρια και διάρκειας κοντά στα 6 εκατομμύρια. Να ξέρετε ότι η ΑΕΚ, είναι ένας αυτοδύναμος οργανισμός. Δε χρωστάει πουθενά. Το γήπεδο, το προπονητικό, τα γραφεία κτλ έχουν ένα κόστος 105 εκατομμύρια. Απ αυτά, του γηπέδου, επειδή λέγονται πολλά, από την περιφέρεια παίρνουμε 20 εκατομμύρια. «Μην ξεχνάτε πως όταν μπούμε στο νέο γήπεδο θα έχουμε έσοδα μόνο απ’ αυτό, 12 εκατ. ευρώ, από εισιτήρια κι άλλους πόρους. Δε θα αλλάξει η φιλοσοφία μου. Η ΑΕΚ θέλω να είναι αυτόνομη. Είμαστε το μοναδικό κλαμπ στον κόσμο που δεν χρωστάει ένα σεντ. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Χωρίς να χρωστάμε δραχμή. Δεν υπάρχει ομάδα που να έφτιαξε γήπεδο χωρίς να πάρει δάνειο. Ούτε το λέω αυτό γιατί βάλαμε λεφτά και για τις υποδομές. Τη χρονιά που πέρασε βάλαμε πολλά χρήματα αλλά δεν μας βγήκαν. Δεν μας βγήκαν οι μεταγραφές, δεν πήγε καλά από την αρχή, έπεσε η ψυχολογία, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έφυγε ο Μάσιμο Καρέρα και δεν πήγε καλά η συνέχεια και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δεν θα αλλάξω τη φιλοσοφία μου. Θέλω την ΑΕΚ αυτοδύναμη και ούτε τρελές ή χαζομάρες θα κάνω. Η ΑΕΚ έχει αρκετά έσοδα. Αυτά τα έσοδα μπορούμε να τα διαχειριστούμε και να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να χαιρόμαστε. Αυτό που βλέπω δεν είναι ΑΕΚ. Θα κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται για να ενισχυθεί γενικότερα.

Για το πότε θα μπει η ομάδα στην Αγιά Σοφιά; Στο νέο γήπεδο, την Αγιά Σοφιά, θα μπούμε τη νέα σεζόν. Του χρόνου τέτοια εποχή. Χάσαμε χρόνο λόγω της πανδημίας. Φοβόντουσαν να έρθουν. Υπάρχει ένας τελευταίος διαγωνισμός από τα 20 εκατ. της περιφέρειας έχουδοθεί στην ανάδοχο εταιρία τα 8. Θα μπουν και τα υπόλοιπα 12. Νομίζω είμαστε πολύ κοντά να τελειώσει το γήπεδο. Σύντομα θα ξεκινήσουν και τα γύρω έργα.

Για την Αγιά Σοφιά; Θα είναι το πιο όμορφο γήπεδο στον κόσμο. Το πιο όμορφο. Θα έχουμε έδρα επιτέλους. Θα φύγουμε από εκεί. Λίγοι μήνες έμειναν. Κι αυτό εδώ στο προπονητικό κέντρο θα γίνει ωραίο γηπεδάκι. Θέλω να παίζει η Κ20 να έρχεται κόσμος να βλέπει τα παιδιά μας. Τρέχαμε δεξιά κι αριστερά. Το ξενοδοχείο θα γίνει εδώ από πάνω στο μέλλον».

Για το γήπεδο κι αν προλάβουμε τα πλέι οφ της επόμενης σεζόν; Μακάρι να είναι έτοιμο. Πρέπει να ευχαριστήσουμε και την Περιφέρεια και για το Άλσος. Θα γίνει όμορφο.

Για το προπονητικό και το γήπεδο; Το γήπεδο του προπονητικού εκτιμώ θα είναι έτοιμο σε 2-3 μήνες. Χωράνε 3 – 3.500 κόσμος. Μπορεί να κάνουμε κι άλλη εξέδρα. Θα φτάσουν 5.000. Αν πάμε με ποσοστό επί της χωρητικότητας θα μείνουμε ΟΑΚΑ. Αν μας πουν 3000 κοσμο θα παιξουμε εδω. Δεν έχει παρθεί απόφαση. Θα γούσταρα να μείνουμε εδώ για ένα χρόνο.