Ο Ερρίκος Σουλολλάρι γράφει στο aekfans.gr για τον Ολιβέιρα και συγκρίνει την περίπτωση του με αυτή τον Πόνσε.

Είναι ευρύτατα γνωστό πως η ΑΕΚ εδώ και καιρό στοχεύει στο να φέρει τον Πορτογάλο φορ Ολιβέιρα που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Νόρβιτς. Η ΑΕΚ όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ έχει κάνει μια άκρως δελεαστική πρόταση καθώς προσφέρει στον Πορτογάλο συμβόλαιο με απολαβές που ξεπερνούν μαζί με τα μπόνους το 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Μια πρόταση που αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη από όσες έχει στα χέρια του ο Ολιβέιρα.

Η ΑΕΚ λοιπόν έχει πετάξει το μπαλάκι στη πλευρά του παίκτη και πιέζει για να πάρει σύντομα μια απάντηση. Ξεκάθαρα πλέον η κατάσταση θα εκτιμηθεί από τον ίδιο το παίκτη, ο οποίος αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή θέλει να δει τ άλλες προτάσεις μπορεί να έχει. Είναι σαφές πως η προοπτική της Ελλάδας δεν ενθουσιάζει τόσο τον Πορτογάλο, και εδώ που τα λέμε δεν τον αδικούμε.

Όμως ο ίδιος πρέπει να αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του καθώς από την Νοριτς έχει τελειώσει και έτσι και ο ίδιος βρίσκεται σε δύσκολή θέση. Αυτή η κατάσταση εμένα λίγο πολύ μου θύμισε την περίπτωση Πόνσε πέρσι το καλοκαίρι. Μια κατάσταση που εξελίχθηκε σε σίριαλ που ευτυχώς για την ΑΕΚ είχε αίσιο τέλος.

Ο Πόνσε αν και δεν τρελαινόταν για την Ελλάδα αποφάσισε να έρθει στην ΑΕΚ για αναδείξει το ταλέντο και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε και ο ίδιος αλλά και η ομάδα του η Ρόμα. Όπως προανέφερα η περίπτωση Ολιβέιρα θυμίζει λίγο Πονσε στο γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι η τελευταία τους επιλογή. Αν τότε ερχόταν μια ομάδα από ένα καλύτερο πρωτάθλημα και έκανε πρόταση δελεαστική στο Πόνσε, ο Αργεντινός δεν θα ερχόταν στην ΑΕΚ. Για την καλή μας τύχη ουδέποτε έγινε αυτό και ευελπιστούμε να μην γίνει και με τον Ολιβέιρα.

Γιατί επί της ουσίας και ο Ολιβέιρα αυτό ακριβώς περιμένει αυτό το διάστημα και όπως έγραψα πιο πάνω δεν τον άδικο. Όλοι στη θέση του το ίδιο θα κάναμε. Ένα άλλο θετικό στοιχείο που έχει η ΑΕΚ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προοπτική της Ευρώπης.  Παίκτες που είναι σε νεαρή ηλικία δελεάζονται πιο πολύ με την προοπτική της Ευρώπης παρά να αγωνιστούν στην Ασία η στα Αραβικά εμιράτα.

Για αυτό λοιπόν το γεγονός πως η ΑΕΚ είναι σε θέση  όπου θα διεκδικήσει στα ίσα για να μπει σε κάποιο ευρωπαϊκό όμιλο, κάνει πιο εύκολη την διαδικασία για να πει το μεγάλο ναι ο παίκτης. Από την άλλη στο δικό μου το μυαλό για τον ίδιο το παίκτη θεωρώ πως η ΑΕΚ είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει. Και αυτό δεν το λέω γιατί τον θέλω στην ομάδα αλλά κυρίως γιατί όπως έχει αποδειχθεί η ΑΕΚ δίνει  την ευκαιρία σε τέτοιους παίκτες να αναγεννηθούν.

Το είδαμε με τον Αραούχο, τον Λιβάγια και πέρσι με τον Πόνσε όποτε πιστεύω πως αν ο Ολιβέιρα έρθει στην ΑΕΚ θα έχει κάνει την καλύτερη επιλογή. Αρκεί βέβαια και  ο ίδιος να τα δώσει όλα για πάρει την ευκαιρία από το μαλλί.

Εν τέλει, εγώ σαν Ερρίκος κρατάω το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει κάνει επίσημη πρόταση στο συγκεκριμένο παίκτη με πόσο που φτάνει άνω τον 1εκ. Πόσο που πριν 2 χρόνια ήταν απαγορευτικό. Έτσι δείχνει πως σιγά σιγά η πολιτική της ΑΕΚ αρχίζει να αλλάζει κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό και το είχα γράψει και παλιότερα πως όσο περνάνε τα χρόνια η ΑΕΚ θα ρίχνει όλο ένα και περισσότερο χρήμα σε μεταγραφές.

Το θέμα είναι ο Ολιβέιρα να κάνει το σωστό και να έρθει στην ΑΕΚ γιατί επιμένω πως και οι δυο πλευρές θα βγουν κερδισμένες όπως έγινε και με τον Πονσε.