Πολλοί λένε πως οι Αργεντινοί ταιριάζουν στην ΑΕΚ!  Η αλήθεια είναι πως μόνο οι 5 από τους 25 Αργεντινούς που πέρασαν από την Ένωση φόρεσαν τον δικέφαλο στο στήθος για πάνω από μια σεζόν και άφησαν ανεξίτηλο το όνομά τους στη μνήμη του ΑΕΚΤΖΗ. Το aek-fans.gr σας παρουσιάζει παρακάτω τους 5 καλύτερους Αργεντινούς της εικοσαετίας  που ξεχώρισαν με τα κιτρινόμαυρα 

 

Σεμπάστιαν Σάχα (2008-2011)

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαχα ΑΕΚ

Ο Σεμπάστιαν Σάχα  γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1979 στην Αργεντινή και ξεκίνησε την πορεία του ως γκολκίπερ από την Σαν Λορέντσο και έπειτα εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Νότιας Αμερικής.  Το Καλοκαίρι του 2008 αποφάσισε να έρθει στην Ένωση με στόχο να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη. Ο Σεμπάστιαν Σάχα κατάφερε επί τρία χρόνια να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ κάνοντας το καλύτερο δυνατόν και κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση όλων. Δεν κατέκτησε τόσους τίτλους όσους θα ήθελε, δεν ήταν θεατής… σχεδόν σε κανένα ματς καθώς αυτά τα τρία χρόνια δεν ήταν και τα καλύτερα για την Ένωση, αλλά ο ίδιος προσπάθησε για το καλύτερο και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για το αντίθετο.

Στην τριετή παρουσία του στην ΑΕΚ ο Σάχα απέδειξε, χωρίς πολλά λόγια, ότι είναι ο δεύτερος καλύτερος ξένος τερματοφύλακας στην ιστορία της ομάδας, πίσω μόνο από τον Στέφανο Σορεντίνο. Και σίγουρα ένας από τους καλύτερους, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων, που είχε ποτέ η Ένωση. Το γεγονός, άλλωστε, ότι ο κόσμος φώναζε πάντα ρυθμικά το όνομά του όταν έμπαινε για προθέρμανση, μιλάει από μόνο του.

Μέσα σε αυτή την τριετία, λοιπόν, οι μεγάλες αποκρούσεις του «Κινέζου» όπως ήταν το παρατσούκλι του  ήταν  πολλές και άλλοτε και καθοριστικές. Γενικά, αυτό που ξεχώριζε στον Σάχα ήταν το γεγονός ότι στα μεγάλα ματς παρουσιαζόταν όπως έπρεπε. Εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν, αλλά ο κανόνας ήθελε τον Αργεντινό να είναι σε μεγάλη μέρα στα ντέρμπι και ειδικά κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε τις καλύτερες του εμφανίσεις.  Ωστόσο, υπάρχουν και παιχνίδια που θα ήθελε να ξεχάσει όπως αυτό με τον Ολυμπιακό όπου η ΑΕΚ υπέστη βαριά ήττα με 6-0  και το τελικό του 2009 όπου η ΑΕΚ έχασε το κύπελλο από τους Ερυθρόλευκους.

Ένα από τα δυνατά σημεία του Σάχα ήταν  και τα πέναλτι. Το απέδειξε με τις αποκρούσεις του, όπως κόντρα στον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του 2008-09, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το 2009 όταν κατάφερε να αποκρούσει το χτύπημα του Άντζα επιλέγοντας να μείνει… ακούνητος!

Τέλος ο Σάχα το 2011  αποχαιρέτησε την ΑΕΚ και σίγουρα θα θυμάται από την Ελλάδα πέρα από το Κύπελλο που κέρδισε με την Ένωση το 2011 και το γεγονός ότι έφυγε με… εγκαύματα από την Τούμπα, στον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Τότε που θα μπορούσε να μείνει στο έδαφος και να διακοπεί το ματς εις βάρος των Θεσσαλονικέων, αλλά αυτός άλλαξε φανέλα (αφού είχε καεί αυτή που φορούσε) και συνέχισε τον αγώνα!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για σεμπαστια σαχαBest Photo memorial :  Η Στιγμή που η φανέλα του Σάχα παίρνει φωτιά έπειτα από καπνογόνο που έριξαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό Κυπέλλου το 2011. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσμαελ Μπλάνκο (2007-2011)

Αποτέλεσμα εικόνας για μπλανκο αεκ

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο γεννήθηκε στη Σάντα Έλενα της Αργεντινής τον Γενάρη του 1983. Δεν άργησε να καταλάβει τη δυνατότητα που έχει στο σκοράρισμα και ευτύχησε το 2002 να κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη Κλουμπ Ατλέτικο Κολόν, όμως παρά το καλό του ξεκίνημα έπαθε ρήξη χιαστού λίγους μήνες μετά. Δόθηκε δανεικός στο πρωτάθλημα της Παραγουάης με την φανέλα της Κλούμπ Λιμπερτάδ. Επέστρεψε στην χώρα του και συγκεκριμένα ως δανεικός στην Κλουμπ Ολίμπο στη Β’ εθνική, με τη φανέλα της οποίας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ το 2006 με 18 γκολ και το 2007 με 11 γκολ, συμβάλλοντας στην άνοδο της ομάδας του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν  της Αργεντινής. Το 2007 επέστρεψε στην Κλουμπ Ατλέτικο Κολόν, όπου δεν έμεινε πολύ, αφού είχε έρθει η ώρα για το ταξίδι στην Ευρώπη.

Και κάπου εκεί, το καλοκαίρι του 2007 ήρθε στην ΑΕΚ και δεν άργησε να μας δείξει το τι μπορεί να κάνει.Ο  Ισμαέλ Μπλάνκο είχε από παιδί το παρατσούκλι “Ζούνγκουι”. Στους πανηγυρισμούς κάποιων τερμάτων σχημάτιζε με προτεταμένο χέρι στον αέρα το αρχικό γράμμα “Ζ”. Αυτό του έβαλε την ιδέα ερχόμενος στην Ελλάδα να κρύψει στην κάλτσα του μια μάσκα του Ζορό, την οποία έβγαλε και φόρεσε για να γιορτάσει ένα από τα πρώτα ελληνικά του γκολ στη Βέροια το Σεπτέμβρη του 2007, σχηματίζοντας παράλληλα στον αέρα με το δεξί του χέρι το “Ζ”.

Στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 γκολ στην κανονική διάρκεια (πέτυχε άλλο ένα στα Play-Off), επιτυχία που επανέλαβε και τη δεύτερη σεζόν με 14 γκολ (πέτυχε άλλα 3 στα Play-Off). Στην Ένωση ευτύχησε να πανηγυρίσει ένα κύπελλο Ελλάδας πετυχαίνοντας συνολικά 50 γκολ σε 109 αγώνες με το δικέφαλο στο στήθος.

Έπειτα από μια 4ετία επί ελληνικού εδάφους με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Ζορό, το καλοκαίρι του 2011 πήγε στο Μεξικό για την Σαν Λουίς. Δεν έμεινε για μεγάλο διάστημα εκτός Ευρώπης, καθώς τον Φεβρουάριο του 2012 πήγε στην Πολωνία για λογαριασμό της Λέγκια Βαρσοβίας πριν μεταβεί 6 μήνες μετά στη Γερμανία για το Μόναχο 1860. Αγωνίστηκε σε Λανούς, Μπαρτσελόνα ΣΚ και ξανά για την Κλούμπ Ατλέτικο Κολόν ενώ ακολούθησαν οι Ατλέτικο Τουκουμάν και Ατλέτικο Μίτρε πριν γυρίσει στη χώρα μας για λογαριασμό του Αιγάλεω.

 

Best Photo memorial : Η στιγμή που ο Μπλάνκο σκοράρει απέναντι στην Βέροια και έπειτα πανηγυρίζει το γκολ φορώντας μια μάσκα του Ζόρο μια κίνηση που έμελλε να είναι σήμα κατατεθέν για τον Αργεντινό

 

Νάτσο Σκόκο (2008-2011)

Αποτέλεσμα εικόνας για σκοκο αεκΟ Ιγνάσιο Μάρτιν Σκόκο γεννήθηκε στη Σάντα Φε της Αργεντινής στις 29 Μαίου του 1985 και είναι γνωστός για την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, εξού και το παρατσούκλι ‘υδραυλικός’. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Νιούελς Ολντ Μπόις το 2003 μέχρι να πάρει μεταγραφή για την  Ούναμ το 2006. Ήταν και στην Εθνική Αργεντινής U20. Με έναν δανεισμό στην Τολούκα, το καλοκαίρι του 2008 τον απέκτησε η ΑΕΚ. Λατρεύτηκε όσο λίγοι φορώντας την φανέλα μ τον δικέφαλο και έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά και ένας από του καλύτερους παίκτες που έχουν δει ποτέ οι φίλοι της Ένωσης. Μένοντας μέχρι το 2011 κατέκτησε ένα Κύπελλο και σε 117 εμφανίσεις μετράει 33 γκολ.

Το ενδιαφέρον από καλύτερα πρωταθλήματα σε Ευρώπη και όχι μόνο δεν άργησε να έρθει και έτσι η Αλ Άιν τον απέκτησε με 2,8 εκ. Το συμβόλαιο του τελείωνε όμως ανανέωσε με σκοπό να πωληθεί και να βάλει η ΑΕΚ στα ταμεία της ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Τον ένα χρόνο που πρόλαβε να αγωνιστεί εκεί, σε 17 συμμετοχές σημείωσε 8 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2012, μετά από παράπονα του ίδιου, φεύγει από την Αραβία με προορισμό μια παλιά του γνώριμο.

Γυρίζει στην Αργεντινή και συγκεκριμένα στην πρώην ομάδα του, την Νιούελς Ολντ Μπόις ως δανεικός. Εκεί καταφέρνει να κατακτήσει το 2012 Φινάλ Αργεντινής καθώς και να βγει δεύτερος στη διεκδίκηση του 2012 Ινισιάλ. Και στις 2 διοργανώσεις βγήκε πρώτος σκόρερ. Ο Σκοκκο επίσης οδήγησε την ομάδα του στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες με την ομάδα να αποκλείεται στα πέναλτι από την Ατλέτικο Μινέιρο. Με ένα πέρασμα από την Ιντερνασιονάλ μεταγράφηκε το 2014 στο κατά πολλούς καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, την Αγγλία.  Στη Πρέμιερ Λιγκ ο Σκόκο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα καθώς έκανε 6 εμφανίσεις χωρίς να πετύχει κανένα τέρμα και όπως μας έχει συνηθήσει γύρισε στην ομάδα της Νιούελς για τρίτη φορά στην καριέρα του. Από το 2017 μέχρι και σήμερα αγωνίζεται στην Ρίβερ Πλέιτ κατακτώντας το Κόπα Λιμπερταδόρες δύο χρόνια πριν. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Νοέμβριο του 2012 κλήθηκε από την εθνική Αργεντινής να παίξει στον αγώνα ενάντια στην Βραζιλία όπου μάλιστα στα 20 λεπτά που έπαιξε ενώ το σκορ ήταν 0-0 πέτυχε δύο γκολ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2-1.

Ο Σκόκο ενημέρωσε προ ημερών την Ρίβερ πως δεν θα ανανεώσει και οι οπαδοί της ΑΕΚ τον θέλουν μέχρι και σήμερα στα 35 του πίσω στην ομάδα που αγαπήθηκε όσο λίγοι.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για σκοκο ολυμπιακος αεκBest Photo memorial : Η ΑΕΚ με δυο υπέροχα γκολ του Σκόκο  στο 33’ και 40’ έκανε την ανατροπή και κέρδισε τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκης με 1-2 το Γενάρη του 2010.

 

Εζεκιέλ Πόνσε (2018-2019)

Αποτέλεσμα εικόνας για ponse aekΟ Εζεκιέλ Πόνσε γεννήθηκε στο Ροσάριο της Αργεντινής στις 29 Μαρτίου του 1997. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα και αυτός, όπως και ο Σκόκκο, από την Νιούελς Ολντ Μπόις και πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2013 πριν κλείσει τα δεκαεπτά του χρόνια κόντρα στη Κίλμες. Το ταξίδι προς την Ευρώπη δεν άργησε να έρθει και τον Αύγουστο του 2015 αποκτήθηκε από τη Ρόμα με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα νέων της Πριμαβέρα σκοράροντας εννέα γκολ σε δέκα ματς.

Ακολούθησαν διαδοχικοί δανεισμοί σε Γρανάδα και Λιλ όπου σε 54 συμμετοχές σε Ισπανία και Γαλλία σημείωσε συνολικά 5 γκολ (2 με τη Γρανάδα και 3 με τη Λιλ). Ενδιάμεσα το καλοκαίρι του 2017 υπήρξε διεθνής με την U20 της εθνικής Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2017 στη Νότια Κορέας και αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Στις 19 Ιουλίου 2018 δόθηκε ως δανεικός από την Ρόμα στην ΑΕΚ όπου και έκανε την πιο παραγωγική του χρονιά καθώς σκόραρε 21 γκολ σε 43 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας πολύ ικανός επιθετικός που βοήθησε σημαντικά την ΑΕΚ σε μια κακή χρονιά για αυτή τόσο σε Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα καθώς έφτασε με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο μέχρι τον τελικό του κυπέλλου. Τα 6 εκ. ευρώ που ήταν η ρήτρα στον δανεισμό του ήταν… τσουχτερά για την ΑΕΚ που προσπάθησε να τον ξαναφέρει με την μορφή δανεισμού.

Ότι δεν κατάφεραν οι κιτρινόμαυροι, το έκανε η Σπαρτάκ Μόσχας καθώς τον Ιούνιο του 2019 τον απέκτησε με ένα αρκετά μεγάλο συμβόλαιο. Στη Ρωσία μέχρι στιγμής σε 19 παιχνίδια έχει μόλις 4 γκολ και φαίνεται πολύ δύσκολο να πιάσει τους ίδιους αριθμούς που είχε στην Ελλάδα, την πρώτη του χρονιά στη Μόσχα.

Είναι σταθερά στις κλήσεις της Εθνικής Αργεντινής καθώς κλήθηκε εκ νέου στην U23 και μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 3 γκολ σε 2 ματς.

Best Photo memorial : Στις 5 Απριλίου του 2019 η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Λεβαδιακό και ο Πόνσε πρώτα έσκισε τη φανέλα του καθώς έχασε μια μεγάλη φάση (62′) και 5 λεπτά μετά έσκισε τα δίχτυα γράφοντας το 0-3.

 

 

 

 

 

Σέρχιο Αραούχο (2017-2020) 

Αποτέλεσμα εικόνας για αραουχο αεκ

Ο Σέρχιο Εζεκιέλ Μιγκέλ Ντέλα Βέρας Αραούχο γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1992 στην πόλη Νεουκέν της Αργεντινής. Εντάχθηκε από πολύ μικρή ηλικία στα τμήματα υποδομής της Μπόκα Τζούνιορς και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2009-10, στα 18 του χρόνια. Αγωνίστηκε συνολικά σε 22 αγώνες (1 γκολ) και πανηγύρισε το πρωτάθλημα Απερτούρα 2011.

Το 2012 δόθηκε δανεικός στην Μπαρτσελόνα Β, με την οποία αγωνίστηκε σε 34 αγώνες και πέτυχε 7 γκολ τη σεζόν 2012-13. Ακολούθησαν οι δανεισμοί του στην Τίγκρε της Αργεντινής τη σεζόν 2013-14 (12 αγώνες – 2 γκολ) και στην Λας Πάλμας τη σεζόν 2014-15, με την οποία σκόραρε 25 φορές σε 43 αγώνες της Σεγούντα Ντιβισιόν! Η ισπανική ομάδα επέστρεψε το 2015 στην Πριμέρα Ντιβισιόν με τη βοήθεια του «Ελ Τσίνο», ο οποίος αγωνίστηκε σε 43 αγώνες και πέτυχε 7 γκολ με τον σύλλογο των Καναρίων Νήσων στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου σε μιάμιση σεζόν (Αύγουστος 2015-Δεκέμβριος 2016).

Το Γενάρη της σεζόν 2016-17, ο Αραούχο έρχεται στην ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ ως δανεικός και με το καλήμερα έδειξε την αξία του καθώς  σε 21 αγώνες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο,  πέτυχε 9 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ. Μάλιστα, το δικό του νικητήριο γκολ, στον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, έφερε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση των playoffs, κάνοντας το πρώτο καθοριστικό βήμα για την επιστροφή της ομάδας μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από εκεί και πέρα ο Τσίνο έγινε η καψούρα του κόσμου και τον Αύγουστο του 2017 ακολούθησε η ανανέωση του δανεισμού του στην ΑΕΚ με αποτέλεσμα να πέσει το αεροδρόμιο από τους χιλιάδες Ένωσιτες που έσπευσαν να τον υποδεχτούν. Εκείνη την σεζόν ο  Αργεντινός σκόραρε 11 φορές σε 23 ματς, βάζοντας έντονα και τη δική του σφραγίδα στην κατάκτηση του τίτλου  έπειτα από 25 χρόνια. Στο Κύπελλο είχε 2 γκολ σε 8 αγώνες και στο Europa League ένα τέρμα σε 8 ματς.

Ο Τσίνο αγαπήθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ όχι μόνο για την τεχνική του κατάρτιση αλλά κυρίως για το γεγονός ότι βρίσκει δίχτυα στα ντέρμπι και έχει σκοράρει υπέροχα γκολ σε Ολυμπιακό -Παοκ και Παναθηναικό.  Ένα από αυτά είναι το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου με υπέροχη ενέργεια αφήνει πίσω του τον Μποτία και με ένα μακρινό σουτ βρίσκει δίχτυα. Ακριβώς σχεδόν ίδιο γκολ θα βάλει και στον Παναθηναϊκό!

Ωστόσο η αγορά του Τσίνο εκείνη την περίοδο φάνταζε όνειρο για τους Ενωσίτες καθώς το κασέ του ήταν υψηλό για τα δεδομένα της Ένωσης. Όμως η Λας Πάλμας πήρε την κάτω βόλτα, υποβιβάστηκε στη  Σεγούντα Ντιβισιόν και έτσι τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου έφεραν ξανά στο προσκήνιο την υπόθεση Αραούχο και ΑΕΚ. Αυτή τη φορά η Ένωση δεν έχασε ευκαιρία και άρπαξε τον Αργεντινό δίνοντας το ποσό των 700.000 και από την 1 Ιουνίου έχει την δυνατότητα με ένα ποσό γύρω στα 3εκ να τον κάνει δικό της. Μια εξέλιξη που έφερε ντελίριο ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών με τον Τσίνο να θεωρείται πλέον παίκτης της ΑΕΚ και το όνειρο να μπει στην Αγία Σοφιά είναι πιο πιθανό από πότε. Μάλιστα ο Τσίνο ξανά συστήθηκε στους οπαδούς της ΑΕΚ με γκολ κόντρα στον ΠΑΟ χαρίζοντας έτσι την νίκη σε ντέρμπι που έλειπε από την ΑΕΚ πάνω από ένα χρόνο. Όμως ακόμα ο παίκτης δεν είναι στο 100% των δυνατοτήτων κάτι που είναι θέμα χρόνου να συμβεί!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αραουχο αεκ αεροδρομιο

Best Photo memorial : Ήταν Αύγουστος του 2017 όταν ο Αραούχο επέστρεφε στην ΑΕΚ με μορφή δανεισμού και το Αεροδρόμιο «κάηκε» από τους χιλιάδες Ενωσίτες που έσπευσαν να τον υποδεχτούν

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικά όλοι οι Αργεντίνοι που πέρασαν από την ΑΕΚ : 

  • Νέστορ Ερέα Τερματοφύλακας 1972-74
  • Ούγκο Ζερ Μέσος 1972-73
  • Ροδόλφο Βισέντε Μεσοεπιθετικός 1972-73
  • Πάμπλο Καντέρο Μέσος 1999-00
  • Φερνάντο Νάβας Μεσοεπιθετικός 2000-01
  • Εμάνουελ Ρουίς Επιθετικός 2000-01
  • Ερνάν Μεντίνα Μέσος 2000-01
  • Λούις Κάλβο Μεσοεπιθετικός 2000-01
  • Λίβιο Πριέτο Μεσοεπιθετικός 2002-03
  • Μάρτιν Παουτάσο Δεξί μπακ 2006-07
  • Μάρτιν Αρουαμπαρένα Αριστερό μπακ 2007-08
  • Φεντερίκο Ασκάρατε Στόπερ 2007-08
  • Ισμαέλ Μπλάνκο Επιθετικός 2007-11
  • Αγκουστίν Πελετιέρι Αμυντικός μέσος 2008-09
  • Σεμπάστιαν Σάχα Τερματοφύλακας 2008-11
  • Ιγνάσιο Σκόκο Μεσοεπιθετικός 2008-11
  • Κάρλος Αραούχο Δεξί μπακ 2009-10
  • Νίκολας Αρτσε Στόπερ 2009-10
  • Κρίστιαν Νασούτι Στόπερ 2010-11
  • Ντιέγκο Μπουονανότε Μεσοεπιθετικός 2015-16
  • Μπρούνο Σουκουλίνι Μέσος 2015-16
  • Πατίτο Ροντρίγκες Μεσοεπιθετικός 2016-17
  • Λούκας Μπογιε Μεσοεπιθετικός  2018-19
  • Εζεκιέλ Πονσε  Μεσοεπιθετικός 2018-19
  • Σέρχιο Αραούχο Επιθετικός 2016-17, 2017-18, 2020

 

Επιμέλεια κειμένου: Ερρίκος Σουλολλάρι- Μιχάλης Χατζάκης 

Επιμέλεια φωτογραφίας: Θάνος Μεταξούλης