Η Φωτεινή Μπίσκου μιλάει στο aek-fans.gr και τον Μιχάλη Χατζάκη για την χρονιά που βρήκε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια στο βόλεϊ γυναικών και την επιστροφή μετά από τρία χρόνια στην VolleyLeague.

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Α1 μετά από τρία χρόνια απουσίας. Το τμήμα βόλεϊ ιδρύθηκε το 1995 κι όμως έχει προλάβει να ζήσει πολλά. Άνοδοι, υποβιβασμοί και φυσικά το μοναδικό και αήττητο πρωτάθλημα το 2011-12 με 21 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και 63-4 συνολικά σετ, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε το Σούπερ Καπ και κατάφερε να πάει μέχρι τα προημιτελικά του Challenge Cup όπου και αποκλείστηκε από την Τούρκικη Γαλατασαράι.

Η Φωτεινή που είναι εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, κατάφερε στη δεύτερη θητεία της στην Ένωση, να βοηθήσει την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α1. Φόρεσε το δικέφαλο στο στήθος και τη σεζόν 2017-18. Μπορεί να είναι μόλις 27 όμως η εμπειρία της αποδείχθηκε καθοριστική για την ΑΕΚ. Η ακραία αθλήτρια έχει δύο ακόμα ανόδους στην καριέρα της με τον ΓΣΑ στην Α2 και την Κόρινθο στην Α1.

Για αρχή θα ήθελα να πω συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα και την άνοδο.  Μια δήλωση για την άνοδο; :

Ευχαριστούμε πολύ! Είμαι πολύ χαρούμενη που καταφέραμε να ανεβάσουμε την ΑΕΚ εκεί που πρέπει να είναι, στη VolleyLeague. Αισθάνομαι δικαίωση για τους κόπους μας και πραγματικά αυτό το συναίσθημα είναι πολύ όμορφο.

Μια στιγμή που κρατάς από την χρονιά που μας πέρασε; :

Θα πρέπει να σκεφτώ κάτι πολύ ιδιαίτερο γιατί με τις συμπαίκτριες που είχα φέτος, μόνο αγαπημένες στιγμές έχω να θυμάμαι. Θα σταθώ σε ένα εξωαγωνιστικό, στο ότι κέρδισα το φλουρί στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Είδαμε την Κουντουρά να ανανεώνει με την ΑΕΚ και ακόμα κάποιες αθλήτριες να είναι κοντά σε ένα νέο συμβόλαιο και φυσικά ξέρουμε πως και εσύ θέλεις να μείνεις. Τι υπάρχει πάνω στο τραπέζι αυτή τη στιγμή; :

Σίγουρα μετά από μια επιτυχία στην οποία ήσουν μέρος της, φυσικά και θέλεις να παραμείνεις. Αλλά είναι νωρίς ακόμα.

Υπάρχει μια ανοδική πορεία στο βόλεϊ της ΑΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια και ο κόσμος ξαναπηγαίνει στο γήπεδο με χαρά πρώτη φορά μετά το αήττητο πρωτάθλημα του 2011-12. Κατά την γνώμη σου και την εμπειρία που έχεις στο χώρο, πόσο δύσκολο είναι να φτάσει η ΑΕΚ στο επίπεδο που βρίσκεται ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη; :

Αν η ΑΕΚ συνεχίσει την καλή δουλειά που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια , πιστεύω πως τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει πολλά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και αυτό γιατί κατά τη γνώμη μου ξεκίνησε με σταθερές βάσεις και step by step πετύχαινε κάθε του στόχο. Θεωρώ πως αν υπάρχει προγραμματισμός και σιγά σιγά ‘χτίζεις’ μια ομάδα, τότε οι επιτυχίες είναι θέμα χρόνου.

Ένας δικός σου στόχος για το μέλλον; :

Είμαι από τους ανθρώπους που βλέπω το τώρα. Λένε πως όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει. Παρόλα αυτά θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω να φύγω στο εξωτερικό.

Αν και νωρίς και χωρίς τίποτα δεδομένο για του χρόνου, θέλεις να μας πεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο για την νέα χρονιά στην Α1 αν και εφόσον αρχίσει κανονικά; :

Καταρχάς εύχομαι να είναι όλα καλά μέχρι την έναρξη της νέας χρονιάς. Θα ήθελα να πω στον κόσμο της ΑΕΚ να συνεχίζει να την στηρίζει όπως κάνει πάντα. Ο κόσμος της είναι η δύναμη της. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα προσφέρατε τη φετινή χρονιά.

Επιμέλεια φωτογραφίας: Opium_experience