Μια ακόμα οικονομική υπέρβαση (μετά απ’ αυτές για Πινέδα και Πόνσε) χρειάστηκε να κάνει η ΑΕΚ για να σφραγίσει τη σπουδαία μεταγραφή του Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε η ΑΕΚ για χάρη του Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς.
Για να επιτευχθεί η συμφωνία με τη Ντινάμο και να σφραγιστεί η απόκτηση του πολυσύνθετου άσου (που αναμένεται το μεσημέρι στην Αθήνα) χρειάστηκε ένας συνδυασμός παραγόντων:
Η προσωπική παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη για να ικανοποιήσει τη μεγάλη επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα, η απευθείας επικοινωνία που είχε ο Αργεντινός προπονητής με τον Λιούμπιτσιτς και η πίεση που άσκησε ο ίδιος ο παίκτης για να γίνει η μεταγραφή.
Πέρα απ’ όλα αυτά όμως, χρειάστηκε και ένα ποσό που (όπως εξήγησε στο ρεπορτάζ του στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Κετσετζόγλου) μπορεί να φτάσει συνολικά στα 5 εκατ. ευρώ.
Σε αυτό υπολογίζονται κάποια μπόνους που εύκολα μπορούν να επιτευχθούν, αλλά και οι αμοιβές ανθρώπων που πληρώθηκαν για να μεσολαβήσουν και να τρέξουν οι επαφές με τη Ντινάμο.
Όσο για το συμβόλαιο του ίδιου του Λιούμπιτσιτς, θα έχει κατά πάσα πιθανότητα πενταετή διάρκεια και θα προβλέπει για τον παίκτη περισσότερα από 600.000 ευρώ τον χρόνο.