Στο τελικό στάδιο για να ολοκληρωθεί βρίσκεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού ετοιμάζεται η τοποθέτηση του χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο τελικό στάδιο για να ολοκληρωθεί βρίσκεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Όπως αναφέρει η Ένωση σε ποστάρισμά της, η «Αγια-Σοφιά» OPAP Arena μπαίνει στο φινάλε της ολοκλήρωσής της αφού θα αρχίσει να τοποθετείται ο χλοοτάπητας στον αγωνιστικό χώρο.
Αναλυτικά οι λεπτομέρειες του χλοοτάπητα:
Τελευταίο βήμα; Ο χλοοτάπητας!
Στο τελικό στάδιο κατασκευής του βρίσκεται το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η κατασκευή του χλοοτάπητα!
Ο αγωνιστικός χώρος θα είναι ένας από τους πιο σύγχρονους στην Ευρώπη, με υβριδικό χλοοτάπητα σε πλήρως αμμώδες υπόστρωμα, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές.
Για πρώτη φορά σε ελληνικό γήπεδο θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα LED που θα υποβοηθούν την ανάπτυξη του χλοοτάπητα και θα τον θερμαίνουν με υπέρυθρες ακτινοβολίες, ενώ ειδικοί ανεμιστήρες θα δροσίζουν τον αγωνιστικό χώρο τους θερμούς μήνες.
Εκτός της πρωτοποριακής τεχνολογίας στις υποδομές του χλοοτάπητα, υπάρχει σαφής κατεύθυνση ώστε ο αγωνιστικός χώρος να έχει το μικρότερο δυνατό ανθρακικό και υδατικό αποτύπωμα. Έτσι μεταξύ άλλων θα εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα καταγραφής αγροτομετεωρολογικών δεδομένων που θα βασίζεται στην καταγραφή δεδομένων από πλέγμα αισθητήρων που θα καταγράφουν εδαφική υγρασία, ηλιακή ακτινοβολία, υγρασία φύλλων, ταχύτητα ανέμου, βροχόπτωση και ατμοσφαιρική υγρασία. Η ακριβής καταγραφή των θερμοκρασιών θα βοηθήσει στην καταγραφή ημεροβαθμών για την πρόβλεψη ασθενειών ώστε η αντιμετώπιση να γίνεται με τον πιο φυσικό τρόπο.
Η άρδευση θα γίνεται μέσω μια γιγάντιας δεξαμενής που θα συσσωρεύει βρόχινο και αποστραγγιστικό νερό το οποίο κατόπιν φίλτρανσης θα συμπληρώνει την βασική άρδευση σε ποσοστό περίπου 30% ετησίως.
Ο σχεδιασμός ήταν πολύμηνος, λεπτομερής και δύσκολος αλλά είναι πια έτοιμο το κάθε βήμα. μέχρι την τελική παράδοση του έργου!