Ο Ερρίκος Σουλολλάρι γράφει για το ποδαρικό της Ένωσης στη νέα χρονιά και σχολιάζει την ευκαιρία που έχει η Ένωση να κλειδώσει από νωρίς τη 2η θέση.

Είναι ευρύτατα γνωστό ότι η ΑΕΚ του Γιαννίκη θέλει να αφήσει πίσω της το πρώτο γύρο που αν μη τι άλλο δεν τα πήγε και πολύ καλά αν δούμε τη βαθμολογική διαφορά από τον Ολυμπιακό. Το ευχάριστο γεγονός βέβαια είναι πως ο στόχος της  2η θέσης είναι ορθάνοιχτος και μάλιστα ΄πολύ εφικτός αν αναλογιστούμε την αγωνιστική κρίση που βιώνει ο φετινός ΠΑΟΚ. Όχι δα ότι η ΑΕΚ τα πάει περίφημα γιατί μέχρι στιγμής και οι κιτρινόμαυροι έχουν σκαμπανεβάσματα με αποκορύφωμα την ήττα από τον ΟΦΗ μέσα στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, έχοντας παρακολουθήσει τον φετινό ΠΑΟΚ μπορώ να πω πως αν παρουσιάσουμε ένα σοβαρό πρόσωπο στο δεύτερο γύρο είμαστε το μεγάλο φαβορί να βγούμε 2η θέση. Το βάρος πλέον πέφτει αρχικά στη διοίκηση που οφείλει τώρα το Γενάρη, να φέρει ένα χαφ βαρβάτο που θα πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του. Η Ένωση πονάει πολύ στα χαφ και αυτό ουδείς το αμφισβητεί. Για αυτό δεν πρέπει να χαθεί άλλο χρόνος και λίαν συντόμως να βρεθεί ο εκλεκτός.  Από την άλλη θα πρόσθετα πως χρειαζόμαστε άλλο έναν στόπερ  που να μπορεί να δώσει λύσεις στην άμυνα.

Σε ότι αφορά από την μέση και πάνω η Ένωση διαθέτει μεγάλη ποιότητα, ωστόσο παρουσιάζεται ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό είναι η ΣΥΝΟΧΗ! Πρέπει οι μεσοεπιθετικοί της Ένωσης να είναι πιο αλτρουιστές και να επιδιώκουν την επίτευξη του γκολ με κάθε τρόπο κα όχι να βάζουν πιο πάνω από την ομάδα το δικό τους συνάφι. Στο πρώτο γύρω, είδαμε πολλές φορές τους μεσοεπιθετικούς της Ένωσης να πατάνε με σχετική ευκολία στην αντίπαλη περιοχή χωρίς όμως ουσία με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές ευκαιρίες. Μαζί με τις ευκαιρίες να χάνονται και βαθμοί που αυτή τη στιγμή αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί θα ήμασταν και κοντά στη κορυφή.

Αυτό λοιπόν, κατ εμε είναι καθαρά έργο του προπονητή! Είναι δική του ευθύνη η ομάδα να βγάζει συνοχή και να είναι αποτελεσματική! Όπως δική του ευθύνη είναι να παίρνει το 100% του κάθε παίκτη, όπως εν παραδείγματι Τσούμπερ, Γκαρσία, Αραούχο. Διότι ο προπονητής πέρα από το τακτικό κομμάτι είναι υπεύθυνος και για το ψυχολογικό. Εν συντομία η γνώμη μου για τον Γιαννίκη είναι ίδια. Έχει την ευκαιρία μέχρι το καλοκαίρι να μας δείξει έργο και σίγουρα πέρα από το έργο θα κριθεί και από τα αποτελέσματα. Υπάρχει μπροστά ο στόχος της 2η θέσης αλλά και του Κυπέλλου. Όποτε έχει χρόνο να δούμε αν ο Γιαννίκης θα είναι ο εκλεκτός που θα βάλει την ομάδα στην Αγιά Σοφιά. Μακάρι να είναι ο Γιαννίκης, γιατί είναι και Έλληνας και αρκετά  φιλόδοξος.

Στο θέμα μας τώρα!  Η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί παίρνοντας το διπλό μέσα στη Λαμία και πλέον στο χέρι της είναι να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να αφήσει πίσω της να σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, το κυριακάτικο ντέρμπι είναι αρκετά ορόσημο για την φετινή χρονιά καθώς με μια πειστική εμφάνισή και ένα θετικό αποτέλεσμα κλειδώνει εν  μέρη την δεύτερη θέση και σίγουρα γίνεται και το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά. Βέβαια να πούμε και το άλλο! Ο ΠΑΟΚ μπορεί μεν να περνάει μια αγωνιστική κρίση αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να έχουμε έπαρση σαν ομάδα. Μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια μας έχουν πάρει για τα καλά τον αέρα. Όποτε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και από την άλλη ο Γιαννικής πρέπει να σταθεί στο ύψος του διότι ο Μάρτινς, όπως είδαμε του πήρε την ταυτότητα στο ΟΑΚΑ.

Τέλος, με το θάνατο του Σεραφείδη η ΑΕΚ έγινε φτωχότερη! Δεν θα υπάρξει άλλος σαν αυτόν. Προσωπικά έχω λίγες εμπειρίες λόγω της νεαρής μου ηλικίας όμως σαφώς αναγνωρίζω πόσο σημαντικός ήταν για την κιτρινόμαυρη οικογένεια. Αν κάποιος μας πει τι ακριβώς είναι η ΑΕΚ, θα δείχνουμε  τον Σεραφείδη! Την αγαπούσε τόσο πολύ την ΑΕΚ, χωρίς να περιμένει τίποτα!

ΥΓ: Ένα μεγάλο μπράβο στην Ορίτζιναλ για την κίνηση με τα κεριά στο πυλώνα του Σεραφείδη