Ο Θοδωρής Γεωργάκης γράφει στο aek-fans.gr για την σχέση Λιβάγια-Ολιβειρα και σχολιάζει τους λεπτούς χειρισμούς που πρέπει να κάνει ο Καρέρα, καθώς αυτό το δίδυμο αυτό είναι ικανό να ανατρέψει τα πάντα και να καθορίσει την τύχη της Ένωσης
Τώρα που τελείωσαν οι φυσιολογικοί πανηγυρισμοί για την πρόσληψη του Μάσιμο Καρέρα, μια τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα, με μπαγκράουντ και δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα αναγνωρισμένες, να δούμε λίγο και κάποιες απ’ τις παθογένειες, που πρέπει πάραυτα να θεραπεύσει ο Ιταλός, γιατί είναι κοινό μυστικό πως διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην απομάκρυνση της ομάδος απ’ την κορυφή της βαθμολογίας. Ούτε καινά δαιμόνια εισάγουμε, ούτε την Αμερική ανακαλύπτουμε…. Ο Καρέρα πρέπει να χειρισθεί με χειρουργική λεπτότητα το δίδυμο Λιβάγια – Ολιβέϊρα, ή Ολιβέϊρα – Λιβάγια…
Οι δύο ιστορίες που συνέβησαν με πρωταγωνιστή τον Κροάτη στους αγώνες με ΠΑΟ και Πανιώνιο, δεν πρέπει ούτε να υπερεκτιμηθούν και να οδηγηθούμε σε κυνήγι μαγισσών, αλλά και ούτε να υποτιμηθούν, για να μην βρεθούμε και πάλι προ απροόπτου. Είναι ηλίου φαεινότερο πως, το δίδυμο Αραούχο- Λιβάγια είχε μια εξαιρετική συναισθηματική χημεία, πέραν απ’ την αγωνιστική, πράγμα που τους προσπόριζε η κοινή τους διαδρομή στην Λας Πάλμας, αλλά και το γεγονός ότι ο ένας λειτουργούσε σαν συμπλήρωμα του άλλου αγωνιστικά, αφού ουσιαστικά λειτουργούσαν στο γήπεδο εναλλάξ σαν ενιαροδεκάρια και οι δύο, ενώ υπήρχε και ισοζυγισμός στα γκολ ανάμεσά τους.
Εφέτος ο Λιβάγια φάνηκε αποφασισμένος να γίνει το πρώτο βιολί στην ΑΕΚ και κυρίως να προσεγγίσει τους οργανωμένους, γι αυτό, άλλωστε, και ανέβηκε στα συρματοπλέγματα, αλλά Ντέμη Νικολαϊδη, πράγμα που άρεσε και στον ίδιο τον Ντέμη, όπως δήλωσε πρόσφατα!!! Προφανώς αυτή του η στόχευση άρχισε να μην του βγαίνει και το συνεχές σκοράρισμα του Πορτογάλου του εξάπτει τον ψυχισμό.
Διότι , φανερά σε αυτό το νέο δίδυμο Ολιβέϊρα – Λιβάγια έχουν ανατραπεί οι ισορροπίες στην ενδεκάδα υπέρ του Ολιβέϊρα, με αποτέλεσμα αυτό μάλλον να εκνευρίζει τον Κροάτη.
Το είδαμε ανάγλυφα στην συμπεριφορά του και στους δύο ανωτέρω αγώνες, αλλά κυρίως σε αυτόν με τον Πανιώνιο που με πρωτόγνωρο εκνευρισμό συμπεριφέρθηκε στον διαιτητή σε στυλ αλάνας και κινήθηκε στα όρια της απ’ ευθείας κόκκινης. Και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, λέγε με υπεύθυνοι της ΑΕΚ, γνωρίζουν καλά πως, εν μέρει, εκεί «το έχασε οριστικά το παιχνίδι ο Κωστένογλου», αφού μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟ, όπου έγινε το πρωτόγνωρο ολέθριο για τον ομάδα επεισόδιο, με απότοκο την αστεία ανατροπή και την ήττα, άρχισε ραγδαία να ξηλώνεται το πουλόβερ και νομοτελειακά ήρθε μετά η γλυκανάλατη εμφάνιση με τον Άρη και η ήττα στην Κρήτη απ’ τον μικρομεσαίο ΟΦΗ.
Όσο ο Πορτογάλος σκοράρει και εξ όσων φαίνεται παίζει γι αυτόν η ομάδα, γιατί όλα τα ρεπορτάζ μιλάνε, πως, αν παίρνει σωστά την μπάλα μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 20 γκολ στην σεζόν, πράγμα που κάθε φίλος της ΑΕΚ εύχεται να συμβαίνει σε κάθε αγώνα, τόσο, πολύ φοβάμαι, θα προκαλούνται τα εγωιστικά αντανακλαστικά του Κροάτη… Ευχής έργον αυτή η πρόκληση να είναι εφεξής μόνο προς την θετική κατεύθυνση της άμιλλας και του υγιούς συναγωνισμού. Και το θέμα πρέπει να το διαχειρισθεί ο Καρέρα με χειρουργική λεπτότητα επαναλαμβάνω.
Μπορεί και πρέπει όλα να εξελιχθούν μέλι – γάλα, και να πρυτανεύσει η λογική πως, μια δυνατή ΑΕΚ, είναι προς όφελος όλων ανεξαιρέτως, κατεύθυνση στην οποία σωστά κινήθηκε στρατηγικά στην πρωτόλεια ομιλία του ο Ιταλός, προφανώς δασκαλεμένος και υποψιασμένος.
Όμως τα μάτια των υπεύθυνων, και ειδικότερα του Καρέρα, πρέπει να είναι ολάνοιχτα σε αυτή την κατεύθυνση γιατί, φαίνεται, πως αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές, με την κλάση τους και τα προσόντα τους, είναι οι μόνοι ικανοί να καθορίσουν στο 100% την τύχη της εφετινής ΑΕΚ… Και ένα δίδυμο αδιάσπαστο και συμπαγές Λιβάγια – Ολιβέϊρα, ή Ολιβέϊρα – Λιβάγια, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, γιατί ακολουθούν και τα τελικά πλέϊ οφς…
Θοδωρής Γεωργάκης
Γεννήθηκα στην Λευκάδα. Σπούδασα πολιτικές επιστήμες. Ξεκίνησα δημοσιογραφική καριέρα το 1985 απ’ την Μεγάλη Δημοσιογραφική Σχολή του και δούλεψα σε πολιτικές και αθλητικές Αθηναϊκές εφημερίδες. Το 1998 μεταπήδησα στον οικονομικό τομέα σαν διευθυντικό τραπεζικό στέλεχος. Απ’ το 2014 επαναδραστηριοποιούμαι στον δημοσιογραφικό χώρο, αλλά και στον συγγραφικό χώρο με βιβλία λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου.