Με «προίκα» το +4 του πρώτου αγώνα η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Ίσταντς στη Χαλκίδα στον δεύτερο τελικό του EHF European Cup.

Ραντεβού με την ιστορία έχει η ΑΕΚ. Απόψε  αντιμετωπίζει στο κλειστό της Χαλκίδας την Ίσταντς στον δεύτερο τελικό του EHF European Cup.

Η «Ένωση» έχει ισχυρό προβάδισμα μετά το 30-26 του πρώτου αγώνα την Παρασκευή κι εφόσον υπερασπιστεί αυτό το +4 θα κατακτήσει τον πρώτο τίτλο σε διεθνή διοργάνωση για τον σύλλογο μετά τους τέσσερις που έχει φέρει το τμήμα μπάσκετ (Κυπελλούχων 1968, Σαπόρτα 2000, Champions League 2018, Διηπειρωτικό 2019).

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας, πλην των μακροχρόνια τραυματιών Ουγκάλδε, Χιμένεθ και Μόγια, υπολογίζει σε όλους τους αθλητές του. Στην Χαλκίδα έχουν ταξιδέψει 23 αθλητές, και συγκεκριμένα οι: Μπάουερ, Αραμπατζής, Τζηράς, Δομπρής, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Λέμος, Παπαδιονυσίου, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Χίκερουντ, Πέντερσεν, Καλόμοιρος, Κοτσιώνης, Γιάνκα, Μπουνέτα, Κεδέρης.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Παναγιώτης Νικολαΐδης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του: «Σίγουρα το χθεσινό ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, βλέποντας από κοντά τον αντίπαλο σου και έχοντας καλύτερη αγωνιστική εικόνα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι αρχικά γιατί ένα από τα όνειρα του κάθε αθλητή γίνεται πραγματικότητα: το να παίξεις έναν ευρωπαϊκό τελικό. Σίγουρα σε τέτοια ματς τα 4 γκολ διαφορά είναι σημαντικά, αλλά θέλει πειθαρχία, ενέργεια και συγκέντρωση στο αυριανό ματς. Το θέλουμε πολύ, θα δώσουμε το 100% για να γυρίσουμε με την Ευρωπαϊκή κούπα στην Φιλαδέλφεια. Μακάρι ένας τέτοιος τελικός να ήταν με κόσμο και γεμάτα γήπεδα. Είμαι σίγουρος στο μέλλον θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τον κόσμο στο πλευρό μας».