Το αίτημα της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα δείχνει ότι τα εγκαίνια της OPAP ARENA θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της «Αγίας Σοφίας»
Η μεγάλη ημέρα πλησιάζει… Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. O Ναός της ΑΕΚ ετοιμάζεται και έχουν απομείνει μόνο δυο μήνες μέχρι τη μεγάλη στιγμή των εγκαινίων. Γιατί δυο μήνες; Γιατί η ημερομηνία των επίσημων εγκαινίων φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» και είναι η 17η Σεπτεμβρίου! Ανήμερα της «Αγίας Σοφίας», δηλαδή, την ίδια ημέρα που γιορτάζει η Αγάπη και η Ελπίδα, η ΑΕΚ θα μπει ξανά στο σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια, 19 χρόνια μετά.

Η εφημερίδα «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ» αποκαλύπτει σήμερα πως η ΑΕΚ, την Τετάρτη (13/7), αρχικά κατέθεσε επίσημο αίτημα στη Σούπερ Λίγκα ζητώντας, εν όψει της κλήρωσης του πρωταθλήματος, να δώσει το πρώτο ματς για τη νέα σεζόν (το πρωτάθλημα ξεκινά 20-21 Αυγούστου) εκτός έδρας, προκειμένου να υπάρξει χρόνος να ολοκληρωθούν τα τελευταία έργα στο γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το σημαντικό είναι πως η εφημερίδα «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ», μεταξύ άλλων, τονίζει και αποκαλύπτει πως «στο επίσημο αίτημα λοιπόν που κατέθεσε η Α.Ε.Κ. στην πρόσφατη συνεδρίαση της Super League, ζήτησε να μην παίξει με κάποια από τις ομάδες που θα έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη), την αγωνιστική που θα διεξαχθεί (17-18 Σεπτεμβρίου). Δεν την ενδιέφερε αν θα είναι εντός ή εκτός έδρας το ματς της. Διότι ακόμα και εκτός έδρας να παίζει, όπου και αν είναι αυτό, θα έχει «ελεύθερο» το Σάββατο, που είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια του «ΝΑΟΥ» μας!

 

Γιατί προχώρησε σε αυτό το αίτημα η Α.Ε.Κ.; Διότι πολύ απλά αν παίξει με μία ομάδα που δε θα έχει ευρωπαϊκές «υποχρεώσεις», θα έχει τη δυνατότητα -και… προκαταβολικά τη σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου της- το ματς να γίνει την Παρασκευή, ώστε όλη η ομάδα να δώσει το «παρών» το Σάββατο, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Σοφίας στη μεγάλη γιορτή που θα γίνει για την επιστροφή στο «σπίτι» μας μετά από 19 και πλέον χρόνια «ξεριζωμού» και «προσφυγιάς»!

Σε αντίθετη περίπτωση (αν παίζαμε δηλαδή με μία από τις ομάδες που παίζουν Ευρώπη) αυτό δε θα ήταν εφικτό, διότι το τριήμερο 13, 14 και 15/9, είναι προγραμματισμένη η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων των Champions League, Europa League, Conference League και δε θα υπήρχε το απαραίτητο χρονικό «περιθώριο» για να… ξεκουραστούν.

Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν έχει ξεκινήσει. Το όνειρό μας γίνεται επιτέλους πραγματικότητα! Στις 17 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που εορτάζει η Αγία Σοφία, το όνομα της οποίας έχει πάρει και το γήπεδό μας (το ιδρυτικό του όνομα), αλλά και το εκκλησάκι που βρίσκεται εντός των κτιρίων των Μουσείων θα γίνουν τα εγκαίνια που θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή της Α.Ε.Κ. στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τη μέρα που γιορτάζουν επίσης η Αγάπη και η Ελπίδα, ο Δικέφαλος αετός θα επιστρέφει στη δική του Κωνσταντινούπολη»!