Το κακό σκάουτινγκ της ΑΕΚ μετά την σεζόν 17/18 είναι φανερό και δεν φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο. Η διοίκηση έταξε χαρακτηριστικά και εγγυήθηκε καλύτερες μεταγραφές με στόχο το πρωτάθλημα όμως τίποτα από αυτό δεν γίνεται, έτσι η Ένωση κοροϊδεύει και κάνει κακό στον εαυτό της και στον κόσμο της.

Παίκτες από το κάτω ράφι φαίνεται να είναι στο μπλόκ του Κονέ αφού έχουν βγει στην “φόρα” κάποια ονόματα όπως για παράδειγμα του Ουές, του Νίνη αλλά και κάποιων παικτών που φαίνεται να είναι κλεισμένοι όπως ο Παρράς. Ναι μεν ήρθε μια μεγάλη μεταγραφή, αυτή του Γκαρσία όμως δεν είδαμε καμία άλλη αξιόπιστη προσθήκη στο δυναμικό της ομάδας μας εκτός από αυτή του Τάνκοβιτς που ο Μανόλο Χιμένεθ δεν τον εμπιστεύεται.

Οι λάθος χειρισμοί είναι αυτοί που φέρνουν την ΑΕΚ σε αυτήν την κατάσταση, πχ το ότι έφυγε ο Μπακασέτας, ο Βράνιες που όλοι ξέραμε τον χαρακτήρα του και σίγουρα τον είχαμε αποδεχτεί. Θα τολμήσω να πω ότι και του Χούλτ ήταν κακή πράξη καθώς θυμίζουμε έφυγε ο Σουηδός για να έρθει ο Ινσούα ο οποίος όχι μόνο απογοήτευσε με την φανέλα της ΑΕΚ αλλά έφυγε για δανεικός στην Αλσοβίδι.

Συμπεριλαμβάνοντας όλα αυτά υπόψιν μας μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο παράγοντας είναι ένας για τον κάτω δρόμο που φαίνεται να ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα. Μιλάμε για αυτόν της λάθος διαχείρισης που εξηγήσαμε και παραπάνω.

Έτσι, ο καθένας θα μπορούσε να χαρακτηρίσει με μια φράση την τωρινή εικόνα της ομάδας μας. Και… φυσικά δεν είναι άλλη από την γνωστή φράση που χρησιμοποιείται πολύ τα τελευταία χρόνια “έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της”.

Αυτό θα ταίριαζε περίφημα και ως παράδειγμα έχουμε το εξής: Ο Μάσιμο Καρέρα όταν πρωτοήρθε στην ΑΕΚ κατάφερε να την ανεβάσει πολλά επίπεδα και η ποιότητα που βλέπαμε σε κάθε αγώνα ήταν αδιαμφισβήτητα υψηλού επιπέδου. Όταν όμως ξεκίνησε να βάζει τις δικές του πινελιές στην ομάδα (μεταγραφές-συστήματα) αρχίσαμε να περνούμε την κάτω βόλτα.

Τέλος, για να μην πολυλογούμε θέλουμε να σας πούμε ότι αν δεν έρθει ένας σωστός και έμπειρος τεχνικός διευθυντής στην ομάδα μας όπως ο Ίβιτς (άλλος ένας λάθος χειρισμός η αποχώρηση του Ίλια) και δεν έρθει ένας προπονητής που να μείνει χρόνια στην ομάδα και να καταφέρει να πετύχει (μπορεί να είναι και ο Χιμένεθ) τότε και μόνο τότε η ΑΕΚ θα στοχεύσει σε μια καλή πορεία στην Ευρώπη, σε ένα πρωτάθλημα και σε ένα κύπελλο.

Γράφει το Χανουμάκι