O Θοδωρής Γεωργάκης γράφει στο aek-fans.gr για την ωραία εικόνα της Εθνικής κόντρα στην Βοσνία και σχολιάζει την εκπληκτική εμφάνιση του Γαλανόπουλου που πρέπει να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΑΕΚ
Ο αγώνας της ριζικά ανανεωμένης εθνικής με την Βοσνία ήταν, όχι απλά μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά μια εντυπωσιακή εμφάνιση, με την τελευταία μορφή του ποδοσφαίρου, αυτή του «Build», να βρίσκει την αποθεωτική εφαρμογή της και να δημιουργεί η εθνική ομάδα 25 (!) τελικές για ένα σκορ κάλλιστα 6-1!
Με πέντε προπονήσεις ο Ολλανδός προπονητής της εθνικής κατόρθωσε να περάσει την φιλοσοφία του στα νέα παιδιά της εθνικής και να δούμε ένα όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα με την Βοσνία, με χτίσιμο απ’ την αμυντική γραμμή, που έμοιαζε με Λιχτενστάϊν η Βοσνία μπροστά στην ελληνική ομάδα! Και ο «δικός» μας, ο Kαρντόσο, με εκατόν πενήντα προπονήσεις (!), επί τρεις μήνες, και δεν μπόρεσε ούτε να παίξει ένα υποφερτό ποδόσφαιρο, αποδιοργανώνοντας μια ομάδα, και θέτοντάς την , πολύ φοβάμαι, εκτός στόχων απ’ τον Αύγουστο μήνα…
Θα εναντιωθεί κανείς ισχυριζόμενος πως ο Ολλανδός έχει το κατάλληλο υλικό… Ναι … Αλλά και ο Kαρντόσο, υποτίθεται πως έφερε δύο δικές του επιλογές, τον Ζεράλδες και τον Σιμάο, για να παίξει το ποδόσφαιρο που ήθελε αυτός… Είδανε τίποτα οι σοφοί του ποδοσφαίρου, επί τρεις μήνες,που δεν το είδαμε εμείς το πόπολο; Το μόνο που αντικρίζαμε σε κάθε αγώνα ήταν ένα εκνευριστικό γύρισμα της μπάλας στον Μπάρκα…
Με αποτέλεσμα να κάνει και ο Μπάρκας φυσιολογικά λάθη στις μεταβιβάσεις του, κάτω απ’ την ιδιάζουσα ψυχολογία του τερματοφύλακα, γιατί πίσω απ’ αυτόν είναι μόνο το τέρμα, και να γράφουν κάποιοι πως ήταν ντεφορμέ ο Μπάρκας, γιατί στα πενήντα γυρίσματα που του κάνανε σε κάθε αγώνα, έδινε καi πέντε λάθος πάσες.
Εκείνο, όμως το εντυπωσιακό στοιχείο, που προέκυψε απ’ τον αγώνα της εθνικής με την Βοσνία και μας αφορά σαν ΑΕΚ, είναι η καταπληκτική εμφάνιση του Κώστα Γαλανόπουλου!!! Εμφάνιση «παίκτη – κομπιούτερ !» !! Στο αμέσως προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί στον Γαλανόπουλο και στον ρόλο « Ζήκου » που μπορεί να αναλάβει στην ΑΕΚ…
Λες και ήταν ανοιχτοί οι ουρανοί και ο Βαν Σιπ έδωσε έναν παρόμοιο ρόλο στον Γαλανόπουλο… Τον τοποθέτησε μπροστά απ’ τα σέντερ μπακ, κι ας λένε για οχτάρι και τα τοιαύτα, και έδεσε λειτουργικά και οργανικά με την αμυντική τετράδα, μετατρεπόμενος σε τρίτο στόπερ στις επιθέσεις των Βόσνιων, ενώ, λόγω τεραστίων αποθεμάτων φυσικών δυνάμεων, όταν έβγαινε μπροστά ήταν δημιουργικότερος και του Μπακασέτα, που έπαιζε δεκάρι.
Τέτοιες κάθετες μπαλιές « μισό γκολ » πρώτη φορά έχομε δει από αμυντικό χαφ! Ειδικά σε κείνη την τριαντάρα κάθετη πάσα του Γαλανόπουλου προς τον Λημνιό, που έπρεπε να κοντρολάρει σε πρώτο χρόνο και να μπει με την μπάλα στα δίχτυα, είναι πάσα , που πρέπει να διδάσκετε στα προπονητικά σεμινάρια!
Ο Κώστας Γαλανόπουλος έκανε το πιο ολοκληρωμένο και ουσιαστικό παιγνίδι της καριέρας του!!! Ήταν άψογος και αλάνθαστος στον διττό ρόλο, που φανερά του είχε αναθέσει ο Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής ομάδος.
Αυτόν ακριβώς τον Κώστα Γαλανόπουλο της εθνικής πρέπει « να μεταφυτέψει » και στην ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου! Τι 3-5-2 και παραμύθια… Με τον Γαλανόπουλο, επαναλαμβάνομε σε ρόλο Ζήκου, δηλαδή να μετατρέπεται τρίτο στόπερ, με όλα τα αμυντικοεπιθετικά χαρίσματα, που έδειξε στον αγώνα με τους δυνατούς Βόσνιους, λύνονται πολλά προβλήματα στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, αλλά και στην συνολική αμυντική της λειτουργία!!!
Επιτέλους πρέπει να βρεθεί ένας προπονητής, που θα εντάξει τον Γαλανόπουλο στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, όχι απλά σαν καρατερίστα, αλλά με πρωταγωνιστικό ρόλο, όμοιο με αυτό που έδειξε ο Κώστας στην εθνική ομάδα. Ο παίχτης ξεκίνησε σαν ένα απ’ τα καλύτερα ανερχόμενα ταλέντα του ποδοσφαίρου, έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε και δεν ξεκινάει απ’ αυτόν η ενδεκάδα της ΑΕΚ, όπως θα έπρεπε… Μάλιστα, ο Καρντόσο, φαίνονταν να μην τον λογαριάζει καθόλου…
Θοδωρής Γεωργάκης
Γεννήθηκα στην Λευκάδα. Σπούδασα πολιτικές επιστήμες. Ξεκίνησα δημοσιογραφική καριέρα το 1985 απ’ την Μεγάλη Δημοσιογραφική Σχολή του και δούλεψα σε πολιτικές και αθλητικές Αθηναϊκές εφημερίδες. Το 1998 μεταπήδησα στον οικονομικό τομέα σαν διευθυντικό τραπεζικό στέλεχος. Απ’ το 2014 επαναδραστηριοποιούμαι στον δημοσιογραφικό χώρο, αλλά και στον συγγραφικό χώρο με βιβλία λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου.