Ανεβαίνει ο μάξιμουμ κόσμος που μπορεί να φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, τα νέα δεδομένα

Ανακοινώθηκε η νέα ΚΥΑ η οποία αλλάζει τα δεδομένα στον αθλητισμό όσον αφορά τον κόσμο στα γήπεδα. Με τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, τα γήπεδα ποδοσφαίρου μπορούν να φιλοξενήσουν το 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 40.000 θεατές, που θα είναι και ο μάξιμουμ κόσμος που θα μπορεί να μπει και στο ΟΑΚΑ στους αγώνες της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας:
Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19», έπειτα από σχετικά αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αποδέχθηκε:

• Να επιτραπεί η παρουσία θεατών στις εξέδρες (μπορούν να συνοδεύουν και ανήλικους έως 12 ετών), σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων, σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις εξής προϋποθέσεις: -να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, -να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, -να μην υπερβαίνει η πληρότητα των εξεδρών το 50%.

• Να επιτραπεί η χρήση των αποδυτηρίων με 1 άτομο ανά 2 τ.μ. και ταυτόχρονα απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

• Να αυξηθεί το όριο χωρητικότητας θεατών στα γήπεδα, ως χώροι αμιγώς εμβολιασμένων, με πληρότητα:

-στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 40.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, -στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 15.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

-στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 12.000 θεατές για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.