Γράφει το Αετόπουλο

Η απόκτηση του Νταμιάν Σιμάνσκι ναι μεν δεν ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού, όταν αποκτήθηκε άλλωστε ο Πολωνός η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου, έσπευσε να επισημάνει πως η ομάδα χρειαζόταν έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά στο χώρο του κέντρου και άπαντες περίμεναν έναν χαφ με πιο ισχυρό βιογραφικό.

Γρήγορα όμως ο Σιμάνσκι διέψευσε άπαντες από το ντεμπούτο του κιόλας. Εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, αθλητικότατος, ο σκύλος που έλειπε από τη μεσαία γραμμή, ώριμος στις επιλογές του μπορούσε να απελευθερώσει τους συμπαίκτες του στο χώρο του κέντρου κάνοντας τη βρώμικη δουλειά, έχοντας όμως παράλληλα πολλά πατήματα στη περιοχή. Έδειξε με λίγα λόγια πως διαθέτει τα χαρακτηριστικά ενός Box-to-Box χαφ ικανό να κάνει τη διαφορά. Ο τραυματισμός που υπέστη ήταν πολύ ύπουλος και χρειάζεται ειδική και πολύ προσεκτική διαχείριση σε τέτοιες περιπτώσεις. Μετά από πολύ καιρό ο <<Σίσκα>> στο παιχνίδι με το Βόλο πάτησε χορτάρι και έμοιαζε σιγά σιγά έτοιμος να βοηθήσει ενεργά την ομάδα. Παρ ‘ότι έδειξε πως θέλει δουλειά ακόμα στα τρεξίματα του, εντός ολίγου διαστήματος θα ήταν κέρβερος, αν λάβουμε υπόψιν τη σωματοδομή του. Η πρόσληψη του από κορονοϊό όμως ήταν από τα πιο απεχθή σενάρια. Ο Σιμάνσκι έχει  χάσει ξανά αρκετές προπονήσεις, θα μείνει και πάλι πίσω και θα χρειαστεί πολύς καιρός για να επιστρέψει στα επιθυμητά επίπεδα.

Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς λένε. Η περίοδος αυτή στη καριέρα του Νταμιάν είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ας ελπίσουμε ο <<κέρβερος>> της μεσαίας γραμμής μας να είναι σύντομα μάχιμος!