Ο Παουλίνιο ως  η πρώτη μεταγραφή επί Καρντόσο εποχής, έφτασε στα Σπάτα με σκοπό να καλύψει το κενό του Γκάλο.  Το θέμα είναι πόσο ικανός είναι για να το καλύψει; Τις απαντήσεις έχει ο Ερρίκος Σουλολλάρι.  

 

Είναι γεγονός πως αυτή την περίοδο η ΑΕΚ διανύει μια περίοδο ριζικής αλλαγής στα αγωνιστικά δρώμενα υπό την καθοδήγηση του Καρντόσο. Η Ένωση θέλει να στηρίξει πάση θυσία την επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού και έτσι μέχρι στιγμής τα πάντα κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ από τη στιγμή που ο Καρντόσο έφτασε στα Σπάτα ακολουθεί τις οδηγίες του.

Κατά την γνώμη μου καλά κάνει και μακάρι να συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τον προπονητή. Ένας προπονητής όπου αναμένεται να γεμίσει το ρόστερ της Ένωσης με συμπατριώτες του. Έτσι είναι αυτά! Αν είχαμε Χιμένεθ η αγορά θα ήταν κυρίως από Ισπανία μεριά ενώ τώρα όπως βλέπουμε η αγορά κινείτε προς Πορτογαλία πλευρά. Λογικότατο! Αν με ρωτάτε τη προτιμώ θα σας έλεγα δαγκωτό Ισπανία!

Γενικότερα καμία σχέση το επίπεδο του Ισπανικού πρωταθλήματος με του Πορτογαλικού. Εν παραδείγματι, χίλιες φορές να παίρνω παίκτες από την τελευταία Λας Παλμας πάρα από την 6η Ρίο Άβε. Οπότε φίλοι μου το Πορτογαλικό ποδόσφαιρο δεν με συγκινεί ιδιαίτερα εκτός και αν ψωνίσεις από το πάνω ράφι ολογράφως Πόρτο, Μπενφίκα, Μπράγκα κτλ…

Ας πάμε όμως στο θέμα μας! Η ΑΕΚ αποφάσισε φέτος να μην ανανέωση το συμβόλαιο του Γκάλο, μια κίνηση που έφερε ορθώς γκρίνια στις τάξεις των οπαδών, διότι  ο Γκάλο ήταν από τους πιο αγαπημένους παίκτες της κερκίδας. Δεν σας κρύβω πως ο Βραζιλιάνος ήταν κι δική μου αδυναμία. Ακόμα και τώρα που γράφω αυτό το άρθρο δεν μπορώ να χωνέψω πως η ΑΕΚ άφησε αυτόν τον παίκτη.

Έναν παίκτη υπόδειγμα αθλητή που ουδέποτε προκάλεσε το παραμικρό. Ήταν πάντα εκεί για την ΑΕΚ και πολλές φορές όταν ερχόταν από το πάγκο έδινε άλλον αέρα στον αγώνα. Ένας παίκτης που παρά την ηλικία του έτρεχε σαν 20αρης όμως η διαφορά πχ με τον Μπακάκη είναι ότι  ο Γκάλο είχε εξαιρετικά χτυπήματα. Εν ολίγοις ήξερε μπάλα. Ήταν ένα Μπακ που επιθετικά σου έδινε λύσεις. Σπάνια θα έβλεπες σέντρες του Γκάλο στο γάμο του Καραγκίοζη. Οι περισσότερες ήτα ξυράφι!

Πέρα όμως από τις σέντρες και τα τρεξίματα ο Γκάλο ήταν εξαιρετικός και στα στημένα. Για μένα ήταν ένας φουλ- μπακ παίκτης. Όταν λοιπόν οι δρόμοι χώρισαν με την ΑΕΚ έγραψα πως πρέπει να καλυφθεί το κενό του με κάποιον αντίστοιχο. Λίγες μέρες μετά ανακοινώθηκε ο Παουλίνιο! Ένας παίκτης ο οποίος από τα στατιστικά του δεν δείχνει ικανός να καλύψει αυτή την θέση. Καθώς όπως φαίνεται πρόκειται για έναν παίκτη κυρίως με αμυντικές αρετές.

Άρα αν ισχύουν αυτά τα στατιστικά και τα σχόλια που έρχονται από Πορτογαλία μεριά ποιος θα κάνει σέντρες από τα δεξιά; Γιατί ο Μπακάκης μπορεί να είναι πολύτιμος και το μηχανάκι της ομάδας όμως επιθετικά υστερεί σε μεγάλο βαθμό. Αρά αυτομάτως από τα δεξιά η ομάδα πιθανόν να έχει αδυναμίες σε ότι αφορά την ανάπτυξη,

Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να το ξέρουμε με σιγουριά αν δεν δούμε και στην πράξη τον Παουλίνιο, ο  οποίος από τη καταλαβαίνω προωθείται για βασικός.  Όπως και να έχει εδώ θα είμαστε να τον κρίνουμε. Απλά σαν πρώτη σκέψη δεν φαίνεται πως καλύφθηκε επάξια η θέση του Γκάλο. Ευτυχώς τα αριστερά μπακ είναι δύναμη και είμαι σίγουρος πως θα αποτελέσουν το δυνατό χαρτί για την ΑΕΚ.