Γράφει το Αετόπουλο

Η αποχώρηση του Λιβάγια έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όλους μας. Παρότι το σίριαλ του Κροάτη είχε τραβήξει πάρα πολύ, άπαντες θεώρησαν πως η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ και η ανεβασμένη προσφορά της ΑΕΚ, θα έπειθαν τον Κροάτη να συνεχίσει με τα κιτρινόμαυρα. Τη προσφορά του Μάρκο στην ομάδα δεν μπορούμε να την αμφισβητήσουμε. Βάση του ταλέντου του θα μπορούσε να είχε καταφέρει πολλά περισσότερα στην ομάδα και το ξέρει και ο ίδιος πάρα πολύ καλά, όμως 47 γκολ και 29 ασίστ μετά, αλλά και μετά από τόσες όμορφες στιγμές που μας χάρισε στα ντέρμπι, μόνο με χαμόγελο μπορούμε να τον θυμόμαστε.

Κάτι τέτοιο όμως δε σημαίνει πως ο Λιβάγια είναι αναντικατάστατος. Αναντικατάστατος για μια ομάδα μπορεί να θεωρηθεί ένας παίκτης που έχει τεράστια σταθερότητα και συμβάλλει πάντα τα μέγιστα στις προσπάθειες της ομάδας. Ο ποδοσφαιριστής που είναι αρχηγός εντός και εκτός γηπέδου. Αναντικατάστατες μπορούν να θεωρηθούν προσωπικότητες σαν τον Ατματζίδη, τον Νικολαΐδη και τον Τσιάρτα κατά το παρελθόν ή αν θέλετε και στο σήμερα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Λιβάι Γκαρσία που σε κάθε αγώνα θα συνεισφέρει είτε σε γκολ είτε σε ασίστ.

Ο Λιβάγια λοιπόν κυρίες και κύριοι αναντικατάστατος δεν είναι. Ναι αποτελούσε μια πολύτιμη μονάδα στο ροστερ της ομάδας, αλλά έως εκεί. Αν η ΑΕΚ τα χρήματα που έδινε στο Λιβάγια, τα βγάλει στην αγορά μπορεί να βρει με ένα καλό Scouting άνετα περιπτώσεις παικτών που θα ματσάρουν και ίσως και να υπερκεράσουν την προσφορά του Λιβάγια.

Ευχόμαστε στον Κροάτη τα καλύτερα όπου και αν τον βρει η επόμενη του μέρα..