Ο Ζεράλντες απόψε αναμένεται να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του με τη Σπόρτινγκ μέχρι το 2022 και στη συνέχεια να υπογράψει το μονοετή δανεισμό του στον «Δικέφαλο. Εν ολίγοις ο εκλεκτός του  Καρντόσο θα είναι παίκτης μια χρήσης, όπως ο Αραούχο και ο Πόνσε. Το ερώτημα είναι έως πότε θα γίνεται αυτό; Γράφει ο Ερρίκος Σούλολλάρι 

Είναι γεγονός πως η  Ένωση όπως έγραψα και πριν λίγες μέρες έχει μπει σε μια καινούργια διαδικασία οικοδόμησης του ρόστερ. Μια διαδικασία που αρχίζει αρχικά με μια εκκαθάριση στο υπάρχον ρόστερ  και έπειτα στο χτίσιμο ενός νέου κορμού που θα αποτελέσει την ραχοκοκαλιά της ομάδας όταν μπει στην Αγία Σοφιά.

Σε πρώτη φάση ουδείς διαφωνεί με αυτή την διαδικασία καθώς όλο αυτό έχει μια ποδοσφαιρική λογική. Μια λογική που αν στηριχθεί κατάλληλα έχει πολλές ελπίδες να αποφέρει καρπούς. Διότι σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες πορεύονται με τέτοιες λογικές. Όπως κι όλες οι μεγάλες ομάδες κυρίως στο εξωτερικό στηρίζουν τον προπονητή τους. Αυτό δείχνει πως θέλει να κάνει και η ΑΕΚ με τον Καρντόσο, και καλά κάνει εδώ που τα λέμε.

Το σωστό να γράφεται! Για αυτό λοιπόν ας δούμε και την κατάσταση με τις οψίον!Μια κατάσταση όπου η Ένωση τα τελευταία χρόνια υιοθετεί  σε μεγάλο βαθμό. Είναι σαφές πως ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ δεν αγοράζει παίκτες αν δεν τους έχει δει πρώτα. Σε αυτό που γράφω έρχεται η περίπτωση Λιβάγια. Για καλή της τύχη η οψίον του Λιβάγια ήταν 1.8εκ και έτσι η ΑΕΚ σε αυτή τη περίπτωση χτύπησε φλέβα χρυσού, καθώς αφού είδε τη παιχτάρα είναι ο Λιβάγια αμέσως έσπευσε να τον κάνει δικό της.

Με αυτό τον τρόπο η Ένωση κατάφερε να αποκτήσει έναν πολύ σημαντικό παίκτη που στο μέλλον θα της αποφέρει λεφτά. Ήδη ο Κροάτης κοστολογείται πάνω από 10εκ! Η ουσία είναι πως ο Λιβάγια αποτελεί την θετική εξαίρεση καθώς η ΑΕΚ έχει πληγωθεί πολύ με τους δανεικούς που στο τέλος δεν υπογράφουν την οψίον αγοράς και έτσι έρχονται στην ομάδα ως προσθήκες μια χρήσης. Μεγάλο παράδειγμα οι περιπτώσεις Αραούχο και Πόνσε.

Όμως να πούμε την αλήθεια, την ΑΕΚ την βόλεψε κάπως αυτή η κατάσταση, καθώς από αυτούς τους παίκτες πήρα πολλά πράγματα. Πράγματα τα οποία δυστυχώς δεν είχαν διάρκεια. Εδώ λοιπόν είναι το ερώτημα! Τι γίνεται με Ζεράλντες; Θα έρθει Ελλάδα θα βγάλει μάτια και το καλοκαίρι θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ που θα τον χάσουμε; Γιατί αν βγάλει μάτια όπως έκανε φέτος ο Πόνσε τότε είναι δεδομένο πως θα γυρίσει πίσω στη Σπόρτινκ.

Για να είμαι ειλικρινής αυτή η κατάσταση με την οψίον αγοράς  έχει αρχίσει και κουράζει τον απλό φίλαθλο της Ένωσης. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση του  Ζεράλντες ήταν μονόδρομος στο να συναίνεση η ΑΕΚ με την Σπόρτινκ. Διότι όπως προανέφερα η ΑΕΚ θέλει να στηρίξει απόλυτα το σχέδιο του Καρντόσο και ο Ζεράλντες ήταν ο διακαής πόθος του.  Έτσι παρότι ούτε η ΑΕΚ συμφωνεί με την όψιον αγοράς καθώς θα ήθελε αυτή να έχει το πρώτο χέρι, έκανε πίσω για να μην απογοήτευση το προπονητή της. Για μένα ορθός έπραξε.

Μπορεί οι περιπτώσεις αυτές να έχουν κουράσει, όμως είναι κατανοητό πως εκεί έξω δεν είναι όλα τόσο απλά. Η ουσία για μένα είναι η ΑΕΚ την περίπτωση του Ζεράλντες να την δει ως εξαίρεση για να είναι ο μοναδικός παίκτης που δεν θα έχει οψιον αγοράς. Ευελπιστώ οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις να είναι πέρα από ποιοτικές και με οψίον αγοράς, έτσι ώστε η ΑΕΚ να μπει κάθε καλοκαίρι σε περιπέτειες.

Στο τέλος λοιπόν θα δούμε και θα κρίνουμε πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας. Αν όντως έγινε σωστή δουλεία ή απλά ήρθαν παίκτες για να καλύψουν τα κενά.