Αθλητικό event για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων θα διοργανώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων θα τιμήσει για ακόμα μια χρονιά η ΑΕΚ. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα (20/6) στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό προσφυγικό πρόγραμμα «Welcome Through Football» θα διοργανώσει ένα αθλητικό event στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας ΑΟ Φοίβος Αίολος Γλυφάδας, όπου μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν και παιδιά από την Ουκρανία που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα.
«Όλοι μαζί θα τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και θα αναδείξουμε για ακόμη μία φορά ότι δεν χρειάζεται να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα, να προερχόμαστε από την ίδια χώρα, να έχουμε την ίδια θρησκεία ή το ίδιο χρώμα για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι «κιτρινόμαυροι».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
«Την Δευτέρα 20 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η ΠΑΕ ΑΕΚ στα πλαίσια της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό προσφυγικό πρόγραμμα ”Welcome Through Football” θα διοργανώσει ένα αθλητικό event στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας ΑΟ Φοίβος Αίολος Γλυφάδας , που αποτελεί συνεργαζόμενη Ακαδημία του Δικτύου της ομάδας μας.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ”Welcome Through Football”, οι Ακαδημίες του Δικτύου μας AO Φοίβος Αίολος και Ακαδημία Α.Ο. Μίμας Μικρασιατική, τα Παιδικά Χωριά SOS – SOS Children’s Villages Greece, οι Οργανώσεις Οργάνωση Γη-Organization Earth και ”Yoga and Sports for refugees”, καθώς και παιδιά από την Ουκρανία που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα.
Όλοι μαζί θα τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και θα αναδείξουμε για ακόμη μία φορά ότι δεν χρειάζεται να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα, να προερχόμαστε από την ίδια χώρα, να έχουμε την ίδια θρησκεία ή το ίδιο χρώμα για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι.
Η εκδήλωση αποτελεί επίσης μέρος του Φεστιβάλ Refugee Week Greece».