Η κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ, ανέδειξε ντέρμπι δικεφάλων, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να τίθενται αντιμέτωποι για τους 4 του φετινού κυπέλλου, ενώ κ Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Πας Γιάννενα. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το διάστημα 6-7-8 Απριλίου, ενώ η ρεβάνς στο γήπεδο της Τούμπας το τριήμερο 27-28-29/4. Ως εκ τούτου οι δυο ομάδες θα έρθουν αντιμέτωπες και στα ημιτελικά του Κυπέλλου έπειτα από την σημερινή κλήρωση

Οι 2 ομάδες γνωρίζονται αρκετά καλά και οι 2 φετινές αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες με σκορ 1-1 και 2-2 αντίστοιχα! Πού πρέπει όμως να χτυπήσει η ΑΕΚ και τι να προσέξει για να πάρει τη πρόκριση στον 6ο διαδοχικό τελικό κυπέλλου; Ο Δικέφαλος του Βορρά διακρίνεται για το ταλέντο που διαθέτει μεσοεπιθετικά και για την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι. Ζίβκοβιτς, Τζόλης και Warda μεταξύ άλλων προσφέρουν ταχύτητα και συνδυάζονται γρήγορα, με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Στα στημένα διαθέτοντας καλούς εκτελεστές όπως ο Βιερίνια, αλλά και παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα όπως ο Ίνγκασον, βρίσκει συχνά γκολ από τις στατικές φάσεις, έχοντας πληγώσει μέσω αυτών πολλές φορές τους αντιπάλους του.

Ωστόσο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ έχει και αρκετές παθογένειες. Ο Γκαρσία δεν έχει μπορέσει να δώσει ταυτότητα στην ομάδα του στο χτίσιμο του παιχνιδιού και συχνά ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στη κυκλοφορία, έχοντας αρκετές απώλειες της κατοχής, είτε συχνά επιχειρεί μακρινές μπαλιές από τις οποίες δεν επωφελείται. Σημαντικό ψεγάδι αποτελεί επίσης η έλλειψη ταχύτητας αμυντικά. Κρέσπο, Βαρέλα, αλλά και Ίνγκασον αποτελούν παίκτες με βαριά πόδια και η Ένωση μπορεί να χτυπήσει πολύ στη ταχύτητα πάντων όπως ο Γκαρσία, εκμεταλλευόμενη και τα πολλά αμυντικά προβλήματα των ακραίων μπακ τους ΠΑΟΚ.

Τέλος η έλλειψη προσωπικότητας και εμπειρίας στον πάγκο της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη θα μπορούσε να καθορίσει πολλά. Ο Γκαρσία, ουσιαστικά τώρα γίνεται προπονητής και φαίνεται σε πολλές αποφάσεις του πως στερείται στοιχειωδών γνώσεων ακόμα. Αν ο Χιμένεθ εφαρμόσει τα κατάλληλα τρικ και εξασφαλιστεί η μεσοαμυντική σταθερότητα, τότε η πρόκριση αποτελεί σενάριο ρεαλιστικό.

Γράφει το Αετόπουλο