Τα τρία πιο λαοφιλή τμήματα του δικεφάλου είναι παραδοσιακά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τελευταία το χάντμπολ. Τα τρία αυτά τμήματα έχουν αυτόνομες διοικήσεις που η κάθε μια χαράσσει την πορεία της ανάλογα με το τι θεωρεί σωστό και καλύτερο για το αγωνιστικό τμήμα.

Το ποδόσφαιρο τμήμα έχει στα ηνία του από το 2013 τον Δημήτρη Μελισσανίδη σε μια προσπάθεια αναγέννησης, καθώς τότε αποφασίστηκε ότι ο σύλλογος θα συμμετέχει σαν ερασιτεχνικό σωματείο στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Έκτοτε ο σχεδιασμός ήταν πολύ πετυχημένος βάσει αποτελεσμάτων, μιας και ο σύλλογος ανέβαινε κάθε χρόνο κατηγορία όντας πρωταγωνιστής και πρωταθλητής στην εκάστοτε κατηγορία μέχρι να επανέλθει στην ανώτερη. Στο ενεργητικό του συλλόγου οι συνεχείς έξοδοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η κατάκτηση ενός κυπέλλου και η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος το 2018.

Τότε και ενώ για πρώτη φορά παρουσιάστηκε ένα αξιόμαχο σύνολο που δεν κατέθετε ποτέ τα όπλα έστω και αν όλα έμοιαζαν χαμένα, η διοίκηση προέβη σε μια ακατανότητη ενέργεια να απομακρύνει τον προπονητή που είχε σμιλέψει το προαναφερθέν σύνολο και να επιτρέψει να αποχωρήσουν κομβικοί παίκτες. Η καταστρατήγηση της λογικής είχε σαν αποτέλεσμα την επόμενη σεζόν να παρουσιαστεί ένα σύνολο που φαινόταν αδούλευτο σε όλους τους τομείς, οι ίδιοι παίκτες που μόλις πέρσι είχαν στεφθεί πρωταθλητές να έχουν την απόδοση συναδέρφων τους που αγωνίζονται στις χαμηλότερες κατηγορίες και έναν προπονητή “χαμένο” στις ιδέες του για το πως θα κουμαντάρει μια ομάδα που δεν είχε την δυνατότητα να την ελέγξει.

Έκτοτε μέχρι και σήμερα γίνεται προσπάθεια από την διοίκηση να καταφέρει να επαναφέρει το τμήμα στην κατάσταση του 2018, αλλάζοντας προπονητές και παίκτες με την ελπίδα να αποκατασταθεί η ζημιά που έγινε. Κάτι που ακόμα δεν έχει συμβεί.

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης είναι ένα από τα πιο ένδοξα στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού καθώς είναι το πρώτο που έφερε στην Ελλάδα ευρωπαϊκό τρόπαιο το 1968. Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και το τμήμα από πολλές φάσεις. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στα πρώτα 2-3 χρόνια του 2000, οι διακρίσεις και οι τίτλοι τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εγχώριο επίπεδο διαδέχονταν ο ένας τον άλλο. Όμως το όχι πολύ μακρινό 2011, το τμήμα μπάσκετ υποβιβάστηκε στην Α2 λόγω πολύ σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και την επόμενη χρονιά αφού ο στόχος του προβιβασμού δεν επετεύχθη ενώ τα οικονομικά προβλήματα παρέμεναν, αποφασίστηκε η διάλυση του και η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας σαν ερασιτεχνικό πλεόν σωματείο. Το 2014 η μπασκετική ΑΕΚ κατάφερε να προβιβαστεί στην ανώτερη κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος , την Α1.

Το 2014 ήταν και η χρονιά που το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών πέρασε στα χέρια του Μάκη Αγγελόπουλου, που με αργά αλλά σταθερά βήματα οδηγεί το τμήμα σε συνεχή εξέλιξη και πρόοδο. Το 2015-16 η ΑΕΚ επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά το 2006-07, το 2018 κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος ενάντια στον Ολυμπιακό – ο πρώτος τίτλος μετά το πρωτάθλημα του 2002, ενώ στέφθηκε νικήτρια του FIBA Basketball Champions League κατακτώντας ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 2000 και το κύπελλο Σαπόρτα. Ακολούθησε ένα ακόμα κύπελλο Ελλάδος το 2019.

Φέτος επιλέχθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία με τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και να στελεχωθεί η ομάδα από πολύ ποιοτικούς αλλά στην δύση της καριέρας τους παίκτες με σκοπό να αξιοποιηθεί η εμπειρία τους και να οδηγήσουν τον σύλλογο στη κατάκτηση ακόμα περισσότερων τίτλων. Η αρχή δεν δικαιώνει αυτό το αμφιλεγόμενο πλάνο καθώς για την ώρα μετράμε την απώλεια του νεοσύστατου Σούπερ Καπ αλλά και του Final 8 του BCL, όπως και τη φυγή του Ταϊρίς Ράις από το δυναμικό της ομάδος. Ο ιδανικός αντικαταστάτης του Αμερικανού φαντάζει -με βάση τα χαρακτηριστικά του- ο Βασίλης Τολιόπουλος που ανήκει μεν στην ΑΕΚ αλλά ο προπονητής είχε συναινέσει στον δανεισμό του στον Ιωνικό.

Είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε την επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος αλλά δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας της πλειοψηφίας των παικτών, του χρόνου θα πρέπει να χτιστεί μια καινούρια ομάδα σχεδόν από το μηδέν. Αν ο στόχος είναι το πρωτάθλημα και ο ευρωπαϊκός τίτλος, τότε εκτός από καλούς παίκτες θα χρειαστεί και καλύτερος προπονητής που θα οδηγεί τον συλλογο σε επιτυχίες χάρη στα συστήματα, τις τακτικές και την καθοδήγησή του από τον πάγκο κάτι που ομολογουμένως λείπει από τον τωρινό. Είναι στο χέρι του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να θέσει τον πήχη ψηλότερα γιατί αυτό θα σημαίνει και περισσότερα χρήματα. Για να γίνει το βήμα παραπάνω χρειάζεται ένας προπονητής κορυφαίου επιπέδου όπως είναι ο ελεύθερος αυτή την περίοδο Ζέλικο Ομπράντοβιτς -μαθητής του τελευταίου προπονητή που πήρε πρωτάθλημα με την “Βασίλισσα”, Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αφού κλείσει τέτοιος προπονητής, θα γίνει και ο σχεδιασμός της ομάδας με ένα κράμα νέων και έμπειρων παικτών.

Το τμήμα χειροσφαίρισης μετρά μόλις 15 χρόνια ζωής αλλά οι επιτυχίες είναι συνυφασμένες με αυτό αφού μετράει 3 πρώτες θέσεις, 4 δεύτερες θέσεις και 3 τρίτες θέσεις στο πρωτάθλημα. Σε 15 χρονιές τερμάτισε 10 φορές στην πρώτη τριάδα ενώ έχει πάρει τρία κύπελλα Ελλάδος και υπάρχει τακτική παρουσία στην δεύτερη τη τάξη  ευρωπαϊκή διοργανώση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας χάντμπολ.

Από το 2017 και έπειτα το τμήμα ολοένα και ισχυροποιείται με αποκορύφωμα το φετεινό καλοκαίρι που αποκτήθηκαν ξένοι παίκτες κορυφαίου επιπέδου όπως ο διεθνής Ισπανός Κρίστιαν Ουγκάλντε αλλά και πάικτες που ξεχώρισαν με την φανέλα των βασικών ανταγωνιστών της  όπως ο Βραζιλιάνος Λέμος και ο διεθνής Έλληνας  δεξιός εξτρέμ Δημήτρης Τζηράς.

Η διοίκηση με επικεφαλή τον Αλέξη Αλεξίου κινείται στη λογική οτι οι περσινοί βασικοί θα είναι αναπληρωματικοί και θα αποκτηθούν καλύτεροι στη θέση τους. Αν αυτό γίνεται με παίκτες που είναι γνώστες του ελληνικού πρωταθλήματος και η μεταγραφή τους σημαίνει εκτός από ενίσχυση της ΑΕΚ, αποδυνάμωση βασικών ανταγωνιστών τότε διπλό το όφελος. Το “ντέρμπι” της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό αποδείχθηκε περίπατος, όπως ακριβώς και όλοι οι αγώνες που έχουν δώσει οι “μάγκες” ως τώρα.