Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε η νεοαποκτηθείς λίμπερο της ΑΕΚ, Μαργαρίτα Χάνα, στο aek-fans.gr και συγκεκριμένα στον Παναγιώτη Δημόπουλο.

Η 21χρονη λίμπερο ύψους 1,64μ. ξεκίνησε την καριέρα της αγωνιζόμενοι στον Μίλωνα έως το 2018, όπου και μετακόμισε στον Πανιώνιο με την φανέλα του οποίου αγωνίστηκε μόλις για μια σεζόν, καθώς η ΑΕΚ έφτασε στην απόκτησή της και φέτος θα την βλέπουμε να αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρα.

Διαβάστε όσα είπε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε για λογαριασμό του aek-fans.gr:

-Καλησπέρα Μαργαρίτα, πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου. Πού γεννήθηκες; Πού πήγες Σχολείο; Πότε ξεκίνησες το βόλεϊ;

Καλησπέρα, γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα στην Νέα Σμύρνη και πήγα σχολείο στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Ξεκίνησα το βόλεϊ στην Πέμπτη δημοτικού και από τότε δεν το σταμάτησα έως τώρα!

Η Μαργαρίτα Χάνα στα πρώτα της βήματα με την φανέλα του Μίλωνα.

-Πριν ασχοληθείς με το βόλεϊ είχες ξεκινήσει με κάποιο άλλο άθλημα; Τι είναι αυτό πού σε κέρδισε στο βόλεϊ;

Ναι, όπως όλα τα παιδιά όταν είμαστε μικρά πέρασα από πολλά αθλήματα, στίβο και ενόργανη κυρίως. Κανένα όμως δεν συγκρίνεται με το βόλεϊ για αυτό και το συνεχίζω μέχρι τώρα. Δύσκολο να περιγράψω το συναίσθημα όταν μπαίνω στο παρκέ να παίξω ίσως αυτό είναι που με κέρδισε πέρα από τα συνηθισμένα.

Η νεοαποκτηθείς παίκτρια της Ένωσης αγωνιζόμενη με την φανέλα του Πανιωνίου, κόντρα στην ΑΕΚ.

-Πως αισθάνεσαι που ανήκεις στην οικογένεια της ΑΕΚ και ποια ήταν τα κριτήρια που σε έκαναν να πεις το ναι;

Είναι μεγάλη πρόκληση και τιμή για εμένα στην ηλικία που είμαι να φορέσω την φανέλα της ΑΕΚ, μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας. Σίγουρα δεν υπάρχουν κριτήρια για αυτό απλά λες ένα μεγάλο ναι και παλεύεις για αυτήν την ευκαιρία στην ζωή σου, όπως σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται!

Η Χάνα στα γραφεία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ μαζί με τον έφορο του τμήματος, Νίκο Παναγιωτίδη.

-Γνωρίζεις κάποιες παίκτριες από την νέα σου ομάδα; Αν ναι ποιες είναι αυτές;

Ονομαστικά γνωρίζω αρκετές, προσωπικά γνωρίζω την Μάρα Ράπτη που παίζαμε από μικρές αντίπαλες, έχει αρκετό ταλέντο και χαίρομαι που θα αγωνιστούμε μαζί!

-Τι επιτυχίες είχες μέχρι στιγμής στο γυναικείο βόλεϊ και ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγάλο σου ατού (όπλο);

Επιτυχία για εμένα είναι να προοδεύεις και να γίνεσαι συνεχώς καλύτερη! Το μεγαλύτερο όπλο που γενικά πρέπει να έχει μια αθλήτρια είναι η υπομονή και επιμονή για τον στόχο της!

-Είσαι μόνο 21 χρονών, έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει στον εαυτό σου και τι θα ήθελες να πετύχεις με την ΑΕΚ;

Στόχος μου είναι να παίξω όσο πιο ψηλά μπορώ! Όσο για την ΑΕΚ, η ομάδα έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για αυτό για να την δούμε ξανά εκεί που ανήκει, στην Α1.

-Ασχολείσαι και με το beach volley απ’ όσο γνωρίζουμε, πες μας λίγα λόγια για αυτό το άθλημα, έχει διαφορές με το βόλεϊ;

Το beach volley κατά την γνώμη μου δεν έχει καμία σχέση με το βόλεϊ στην ουσία είναι άλλο άθλημα, το ότι έχουν κάποια κοινά στοιχεία δεν τα κάνουν ίδια! Είναι πολύ ωραίο άθλημα για το καλοκαίρι μου αρέσει πολύ, δεν θα άφηνα ποτέ όμως την σάλα για το beach!

Η νεαρή λίμπερο της ΑΕΚ εν δράση σε αγώνες beach volley.

-Τι θα πρότεινες ώστε να ανέλθει το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα;

Καλές συνθήκες προπόνησης, στήριξη οικονομική ή επαγγελματική στις αθλήτριες που θέλουν να “εργαστούν” για την ανάπτυξη του volley και φυσικά προβολή του αθλήματος από την τηλεόραση, ώστε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερα παιδιά στα γήπεδα.

-Πιστεύεις ότι είναι ελκυστικό για το κοινό το γυναικείο βόλεϊ, ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης;

Όπως είπα και πριν πρέπει να το κάνουμε ελκυστικό!!! Καλύτερες ομάδες, καλύτερο πρωτάθλημα, προβολή αθλητριών που “διαφημίζουν” το άθλημα, θα κάνουν το σπορ πιο αγαπητό στον κόσμο και για να έρθει στα γήπεδα, αλλά και να το δει στην τηλεόραση.

-Αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο, πόσο δύσκολο είναι για μία νέα κοπέλα να συνδυάσει πρωταθλητισμό και προσωπική ζωή;

Τίποτα δεν είναι εύκολο στην ζωή αλλά με υπομονή όλα γίνονται. Είναι δύσκολο να τα συνδυάζεις και τα δύο αλλά όχι ακατόρθωτο, όταν υπάρχει θέληση το αδύνατο γίνεται πραγματικό!

-Κάποια στιγμή, μετά από χρόνια, θα “κρεμάσεις” την φανέλα σου. Έχεις σκεφτεί με τι θα ήθελες να ασχοληθείς μετά;

Ελπίζω να γίνει πολλά χρόνια μετά αυτό γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς να παίζω βόλεϊ. Σπουδάζω γυμναστική ακαδημία όποτε αν «κρεμάσω» την φανέλα μου θα ακολουθήσω τον χώρο της γυμναστικής.

Η δημοσιογραφική ομάδα του aek-fans ευχαριστεί την Μαργαρίτα Χάνα για τον χρόνο της, της εύχεται τα καλύτερα στην καριέρα της και πολλές επιτυχίες με την κιτρινόμαυρη φανέλα!